Landelijke bijeenkomst voor vrijwilligers over ouderenmishandeling op 18 november

Bent u een vrijwilliger (of coördinator) die contact heeft met ouderen? Speciaal voor u organiseert het ministerie van VWS samen met Movisie een bijeenkomst om door te praten over een thema waar u of uw vrijwilligers mee te maken kunnen krijgen in de praktijk: ouderenmishandeling. Wat zijn de signalen en hoe kunt u die herkennen? Ook financieel misbruik als vorm van ouderenmishandeling komt terug op deze dag.

In het programma maakt u (verder) kennis met het thema ouderenmishandeling door middel van een verhaal van ervaringen van vrijwilligers van een ouderenorganisatie en interactief theater. Ook vertonen we de e-learning over ouderenmishandeling die is gemaakt met input van vrijwilligers van de seniorenorganisaties. In de pauze praten we met elkaar verder over de e-learning die we begin 2020 willen verspreiden over alle (ouderen)organisaties (in de zorg) die werken met vrijwilligers.

Praktische informatie

Datum en tijd: 18 november om 10:00 uur. Inloop vanaf 09:30 uur. De dag is inclusief lunch.

Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht (routebeschrijving).

De bijeenkomst is voor maximaal 120 mensen, dus meld u op tijd aan. U kunt zich nu alvast aanmelden! Klik hier voor het aanmeldformulier.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!