Huisstijl KBO-PCOB

Lettertype        

Het huisstijl-lettertype van KBO-PCOB is PT Sans en Myriad regular. Dit is echter een betaald lettertype. Daarom gebruikt KBO-PCOB dit alleen in drukwerk.

Voor overige correspondentie (brieven, memo’s, e-mail) gebruiken we Lucida Sans, voor reguliere tekst in lettergrootte 10; deze is gratis en standaard beschikbaar op elke computer (zowel voor Windows als voor Mac).

Logo

Het logo mag uitsluitend gebruikt worden met de woorden KBO-PCOB erbij. Het is dus niet toegestaan om het logo-element los te gebruiken. U kunt het logo hier downloaden:

Thema-iconen

De zes thema’s van KBO-PCOB hebben ieder een eigen symbool, een zogeheten ‘icoon’. Ook deze kunt u gebruiken. Dit mag echter alleen als u in de betreffende uiting óók minstens 1 keer het logo van KBO-PCOB gebruikt. U kunt de thema-iconen hier downloaden:

Kleuren

We gebruiken een beperkt aantal kleuren, namelijk de drie kleuren uit ons logo (rood, groen en blauw) en de zes kleuren van de thema’s. Hier treft u voor het gebruik in uitingen de kleurcodes; zowel voor drukwerk als voor digitaal:

Logo:

Groen: #AEBC36

Rood: #E72E36

Blauw: #089BD7

 

Thema’s:

Zingeving: #E71984

Koopkracht: #584495

Wonen: #F0CA02

Digitalisering: #00A6BF

Welzijn en Zorg: #F08102

Veiligheid: #009D6D