Lid worden

Wilt u lid worden van KBO of PCOB? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op:

Over KBO-PCOB

KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. We hebben meer dan 800 lokale afdelingen in heel Nederland. Daar ontmoeten mensen elkaar, ondernemen ze activiteiten en behartigen ze de belangen van senioren.

Voordelen van het KBO-PCOB lidmaatschap

Het lidmaatschap van KBO-PCOB biedt u veel voordeel. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

✅ U ontvangt 10 keer per jaar ons glossy magazine met interviews en boeiende artikelen

✅ Uw stem in gesprek met de politiek: Met een kwart miljoen leden heeft KBO-PCOB veel invloed in Den Haag en op lokaal niveau

✅ Deskundig (telefonisch) advies (o.a. via de juristentelefoon, servicetelefoon en pensioentelefoon

✅ Ontmoeting en ontwikkeling bij u in de buurt (bijvoorbeeld uitjes, lezingen, ondersteuning, en meer)

• Lid worden in 3 stappen
    • Stap 1: Vul dit formulier in
    • Stap 2: Wij nemen telefonisch of via e-mail contact met u op
    • Stap 3: Samen maken we uw inschrijving in orde
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zeggen anderen over een KBO-PCOB lidmaatschap?

Krijnie Hoek-Van Dijke, lid lokale PCOB: 'Lid worden van PCOB stond al een tijd op mijn lijstje'

‘Binnenkort stop ik met mijn raadswerk voor het CDA Middelburg. Dus ik dacht: nu is het moment.’ Een van de reden om lid te worden, is een politieke: ‘Ik vind dat je als oudere sterker staat als je georganiseerd bent.’ Vanuit haar rol als raadslid ‘doet ze niet anders’ dan belangen behartigen. ‘Ja, dat ligt me wel’, lacht ze. ‘Dus ik kan vast wel iets betekenen voor de PCOB, of voor KBO-PCOB!’

Krijnie wil als betrokken lid graag helpen om mensen uit hun isolement te halen. ‘Naarmate je ouder wordt, vallen er steeds meer mensen weg. Je wereld wordt kleiner.’ Persoonlijk verheugt ze zich op alle bijeenkomsten die gepland staan. ‘Leuk, om weer allemaal nieuwe mensen te leren kennen. En ik heb ook zin in de sportieve activiteiten die ze organiseren: wandelen, fietsen. Heerlijk!’

Alle voordelen van een KBO-PCOB lidmaatschap op een rijtje

KBO-PCOB komt op voor de belangen van alle 50-plussers in Nederland. Sinds 2017 hebben KBO en PCOB de krachten gebundeld en vormen de twee verenigingen op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Wij maken ons sterk een stevige positie van senioren in de samenleving.

Uw stem in gesprek met de politiek

Met een kwart miljoen leden heeft KBO-PCOB veel invloed in Den Haag en ook op lokaal niveau, zoals in uw woonplaats of gemeente!

Exclusieve ledenvoordelen en flinke kortingen

Als lid van KBO of PCOB kunt u – met onze exclusieve ledenvoordelen – tot wel honderden euro’s per jaar besparen, zoals:

Gratis advies en leuke activiteiten

Onze leden krijgen gratis advies op maat via de service-, pensioen- en juristentelefoon. Daarnaast komen onze veiligheidsadviseurs graag bij u thuis! Bovendien organiseren de lokale KBO– en PCOB-afdelingen interessante bijeenkomsten in uw regio.

Genoeg redenen dus om nu lid te worden! Regel het vandaag nog!