Meldpunt Te grijs voor Rood

Rood staan, een creditcard gebruiken of een nieuwe hypotheek of verzekering afsluiten. Of, heel modern tegenwoordig, iets kopen bij een webwinkel en gebruik maken van de achteraf betalen optie. Allemaal heel normale zaken, tenminste, als u aan de goede kant van bepaalde leeftijdsgrenzen zit. Zo verlaagt bijvoorbeeld ABN Amro het maandelijkse bedrag dat je rood kan staan vanaf je 70ste. En blokkeert International Card Services (ICS) de Gespreid Betalen Faciliteit voor mensen die 75 jaar worden.  

Steeds vaker lijkt leeftijd voor bepaalde bedrijven en instellingen een financieel risico te zijn. Zo was je kredietwaardig en de volgende dag, omdat je een jaartje ouder bent geworden, niet meer. Je bent overjarig voor krediet geworden. Maar is dat ook terecht? Want we worden met zijn allen vitaler ouder, en ook in aantal komen er steeds meer senioren bij. Zijn deze vormen van leeftijdsdiscriminatie nog wel van deze tijd?  

Om te inventariseren waar de problemen liggen en hoe problematisch deze vorm van leeftijdsdiscriminatie is, opent seniorenorganisatie KBO-PCOB het Meldpunt “Te grijs voor rood”. Doe mee en deel ook uw ervaringen over leeftijdsdiscriminatie bij allerlei geld- en kredietzaken.