KBO-PCOB onderzoekt

We vinden het belangrijk dat de stem van de senior wordt gehoord. Daarom hebben we het Nationaal Seniorenpanel opgericht. In dat panel onderzoeken we wat u bezighoudt. We houden vijf keer per jaar een groot onderzoek onder de leden over onze thema’s. Ook houden we korte flits-onderzoeken over actuele onderwerpen. De uitkomsten gebruiken we in onze belangenbehartiging en in de pers. Zo komt uw stem goed door!

Aanmelden panel

Wilt u meewerken aan onze onderzoeken? Meld u dan aan voor het panel. Als panel-lid krijgt u automatisch een berichtje per e-mail als er een nieuw onderzoek voor u klaarstaat!

Lopende onderzoeken

Onderzoek Zorg: ‘Wie zorgt er straks voor u?’

We gaan ervanuit dat er goede zorg is in Nederland en dat die er ook zal zijn als we die zelf nodig hebben. Maar geldt dat nog steeds? Het aantal ouderen neemt de komende jaren toe. En tegelijkertijd worden mensen steeds ouder: we hebben een dubbele vergrijzing. In 2020 was een op de 21 mensen 80-plus, in 2040 is dit een op 12. Dit betekent dat de vraag naar ondersteuning en zorg steeds meer toeneemt. Terwijl de beroepsbevolking, ook in de zorg, juist afneemt.

Omdat er niet genoeg personeel meer te vinden is, zal de druk op mantelzorgers en het eigen netwerk alleen maar toenemen. Wat betekent dit voor u? Wie zorgt er straks voor u? En voor wie moet u straks zorgen? Dat is de insteek van het Zorgonderzoek Wie zorgt er straks voor u? van het Nationaal Seniorenpanel, in opdracht van KBO-PCOB.

Belangrijk voor Den Haag

Wat zou u willen en kunnen doen voor een naaste? Een keer koken of een boodschap doen, of helpen bij het douchen of naar het toilet gaan? En wat mag een naaste voor u doen als u hulp nodig heeft? Om duidelijk te maken aan Den Haag wat senioren al dan niet kunnen en willen, zouden we u graag een aantal vragen willen stellen daarover.

Maak kans op een cadeaubon

Wilt u ons helpen om meer inzicht te krijgen in wat wel en niet mogelijk is in de zorg voor elkaar? Doe dan mee aan dit Zorgonderzoek. Dit helpt ons bij ons werk voor u. Omdat het zo’n belangrijk onderwerp is, doen we dit onderzoek samen met onze partners van de Seniorencoalitie: ANBO, NOOM en Koepel Gepensioneerden.

Doe mee en maak kans op een cadeaubon van € 20! Het onderzoek sluit op 8 februari.

Ga naar de vragenlijst

Resultaten onderzoek

De antwoorden van onze leden zijn belangrijk voor de landelijke belangenbehartiging. Resultaten van de onderzoeken maken we bekend via het ledenmagazine en via de website. Als u lid wordt van het panel ziet u de resultaten van de onderzoeken ook terug op uw persoonlijke pagina.

Eerdere onderzoeken

In de afgelopen jaren hebben we al veel interessante en nuttige onderzoeken gepubliceerd. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van deze verschillende onderzoeken? Hieronder kunt u ze allemaal terugvinden.