Onderzoek

Begin juni treft u hier het Koopkracht-onderzoek aan. Graag zien we u dan terug!

Belt u liever?

Niet zo handig met internet? Neem dan de vragen telefonisch door met de Servicetelefoon:  030 – 340 06 55 (maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur).

Aanmelden Seniorenpanel KBO-PCOB

Vindt u het leuk om regelmatig mee te doen aan onderzoeken van KBO-PCOB? Meld u dan aan voor het panel. Dan krijgt u automatisch een berichtje per e-mail als er een nieuw onderzoek voor u klaarstaat!

Lezersonderzoek

Wat vindt u van ons nieuwe ledenmagazine, het Magazine van KBO-PCOB? Doe mee met het Grote Lezersonderzoek. Dat kan tot 1 juni 2018.

Resultaten vorige onderzoeken

Snapt de zorg u wel?

Spreekt uw huisarts uw dialect? Denkt de specialist eraan dat u moeilijk ter been bent? Snapt de zorgtaxi wel dat u soms uren moet wachten zonder naar het toilet te kunnen? Kortom: snapt de ‘zorg’ waar senioren tegenaan lopen? Deze en andere vragen stelden wij u in het KBO-PCOBpanel onderzoek.

De resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd in het KBO-PCOB Magazine van juni 2018.

Hoe handig bent u op internet?

De resultaten van het onderzoek Hoe handig bent u op internet? werden gepubliceerd in het februarinummer van het Magazine van KBO-PCOB.

Niet meegedaan aan het onderzoek? U kunt nog wel meedoen met de korte test naar uw internetkennis.

U hebt internet, maar maakt u ook gebruik van alle mogelijkheden? Hoe handig bent u? Doe mee aan deze korte quiz en u weet het. Aan het eind krijgt u uw score en de goede antwoorden te zien.

Hoe veilig voelt u zich thuis en in uw buurt?

Wordt er veel ingebroken of laat u met een gerust hart de achterdeur open? Kent u de mensen uit uw straat?
Hebt u contact met uw buren, bijvoorbeeld via een WhatsApp-groep? Wat doet u om u veiliger te voelen in uw eigen woning? Bent u weleens gevallen of uitgegleden? En is uw huis valveilig? Deze en andere vragen stelden wij u in het KBO-PCOBpanel onderzoek van de maand januari.

Het grote levensvragenonderzoek

Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood? Het zijn vragen die we ons allemaal stellen. Denken 55-plussers vaker na over dit soort levensvragen en stellen zij zich andere vragen? Dat was de insteek van het Grote Levensvragenonderzoek van KBO-PCOB onder 1.700 senioren. De uitslag van het onderzoek kon u lezen in ons magazine in december 2017.