Diensten voor leden

Met hulp van duizenden vrijwilligers zet seniorenorganisatie KBO-PCOB zich elke dag in voor senioren in Nederland. Speciaal voor leden zijn er verschillende diensten voor én door senioren. Ons aanbod van diensten voor leden, en vaak ook door leden, vindt u op deze pagina.

Veiligheidsadvies

Uw huis is een uw thuis, doe daarom af en toe een veiligheidscontrole. Is alles in huis wel veilig Weet u waar u aan moet denken om inbraak te voorkomen?

Internetveiligheid

Digitale babbeltrucs, phishing, spoofing en hulpvraagfraude zijn fenomenen waar ook senioren regelmatig het slachtoffer van zijn.

Servicetelefoon

Leden van KBO-PCOB kunnen met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en gezondheid terecht bij de Servicetelefoon.

Juristentelefoon

Naast de Servicetelefoon kunt u met pensioengerelateerde of juridische vragen terecht bij de Juristentelefoon of de Pensioentelefoon.

Gesprekspartners

Soms is het gewoon prettig om te praten met iemand van buiten die niet meteen met adviezen komt. Iemand die een luisterend oor beidt.

Ouderenadviseurs

Ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die mensen gratis helpen de weg te vinden bij een hulpvraag op allerlei gebieden.

Hulp bij belastingaangifte

Kunt u hulp gebruiken bij het invullen van uw belastingpapieren? KBO-PCOB kan helpen.

Ambassadeur positieve gezondheid

Ambassadeur positieve gezondheid uitnodigen voor een afdelingsbijeenkomst?

Rijbewijskeuring

Vijfenzeventig en uw rijbewijs verloopt? Dan moet u medisch gekeurd worden wanneer u een nieuw rijbewijs wilt aanvragen.