Internetveiligheid

Senioren zijn digitaal veel actiever geworden de laatste jaren. Maar criminelen ook. Digitale babbeltrucs, phishing, spoofing en hulpvraagfraude zijn fenomenen waar ook senioren regelmatig het slachtoffer van zijn.

Digimaatje

Een aantal afdelingen heeft al een of meerdere ‘digimaatjes’ in huis. Een digimaatje is een vrijwilliger – bijvoorbeeld een veiligheidsadviseur of tabletcoach – die handig is met tablets, laptops en/of smartphones en het liefst ook getraind is in internetveiligheid. Deze vrijwilligers helpen senioren 1-op-1 om vaardiger te worden in het gebruik van de digitale hulpmiddelen.

Contact met veiligheidsadviseur

Zoekt u een voorlichter internetveiligheid bij u in de buurt of wilt u meer informatie ontvangen? Kijk dan op de Academie of stuur een mail naar Marja.berendsen@kbo-pcob.nl.

Maak gebruik van gratis materiaal

KBO-PCOB heeft, deels samen met de Rijksoverheid, allerlei materiaal gemaakt over internetveiligheid dat u gratis kunt gebruiken. Zoals interessante webinars, filmpjes met Kees Hulst (Hendrik Groen in de tv-serie), gratis brochures en een A4 met alle tips op een rij.

U kunt deze informatie vinden op onze Academie

Tips en praktische informatie over het organiseren van een veiligheidsbijeenkomst of het veilig omgaan met internet vindt u op de Academie.