5 oplossingen voor problemen waar vooral 50-plussers mee kampen

probleem 1: nek- en schouderklachten

Chatten, online shoppen, spelletjes doen en vergaderen; ik breng steeds meer tijd door achter een scherm. Dat voel ik aan mijn nek en schouders. Krijg ik een fysiotherapie vergoeding?

Soms krijgt u fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Maar voor een vergoeding heeft u meestal een aanvullende verzekering nodig. Vanaf de aanvullende verzekering met 1 ster krijgt u al 9 behandelingen vergoed. Hoe meer sterren, hoe meer behandelingen. In de meest uitgebreide aanvullende verzekering met 4 sterren krijgt u 36 behandelingen vergoed.

Als KBO-PCOB-lid heeft u een streepje voor: u krijgt daar 6 extra behandelingen bovenop. Dat geldt voor alle aanvullende verzekeringen, ongeacht het aantal sterren.

probleem 2: leesbril

Ik krijg de kleine letters op mijn telefoon en tablet niet meer scherp. Een boek of de krant lezen kost me ook steeds meer moeite. Tijd voor een leesbril. Krijg ik die vergoed?

Een gewone bril en gewone contactlenzen krijgt u vergoed uit sommige aanvullende verzekeringen. Vanaf de aanvullende verzekering met 2 sterren kunt u een vergoeding krijgen voor een bril, zonnebril of (nacht)lenzen op sterkte.

De bril vergoeding van Zilveren Kruis in 2022 bedraagt per 3 kalenderjaren:

–              Aanvullend 2 sterren € 100

–              Aanvullend 3 sterren € 150

–              Aanvullend 4 sterren € 250

Heeft u een verwijzing van de oogarts voor medische lenzen? Dan krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering.

probleem 3: stress

Ik hoor goede verhalen over acupunctuur om stress te verminderen. Dat wil ik wel eens proberen. Krijg ik die behandeling vergoed?

Acupunctuur en vergoedingen van andere alternatieve geneeswijzen krijgt u vergoed uit de aanvullende verzekering. Vanaf de aanvullende verzekering met 2 sterren krijgt u één bedrag voor alle alternatieve geneeswijzen inclusief geneesmiddelen samen.

–              Aanvullend 2 sterren € 40 per dag tot € 250

–              Aanvullend 3 sterren € 40 per dag tot € 450

–              Aanvullend 4 sterren € 40 per dag Tot € 650

probleem 4: slecht slapen

Vroeger sliep ik altijd goed, maar nu slaap ik al tijden slecht. De gebroken nachten beginnen me op te breken. Zou een slaapcursus helpen? En wordt die vergoed?

Een slaapcursus biedt veel mensen soelaas. De online cursus van Somnio Slaaptherapie geeft professioneel advies om beter te slapen. Als u een aanvullende verzekering van 1 tot en met 4 sterren heeft krijgt u € 150 vergoed.

Beter slapen? Meld u dan nu aan voor de Beter slapen update. U ontvangt iedere week een e-mail waarin u meer leert over wat slapen nou eigenlijk met je doet, over slaaprituelen en de perfecte slaapomgeving.

probleem 5: vervangende mantelzorg

Ik ben al jaren mantelzorger voor mijn moeder. Met veel liefde, maar ik zou dolgraag kort op vakantie kunnen om op adem te komen. Is er een vergoeding voor vervangende mantelzorg?

De kosten voor vervangende mantelzorg worden vergoed. Vanaf de aanvullende verzekering met 2 sterren krijgt u maximaal 96 uur vergoed. In de aanvullende verzekering met 3 en 4 sterren krijgt u meer uren.

Als KBO-PCOB-lid krijgt u vanuit het Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket 24 uur extra bovenop de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van 2 tot en met 4 sterren.

“Van zorgverzekeraar wisselen is echt een fluitje van een cent. Zilveren Kruis zorgt ervoor!”

Bereken direct uw premie voor uw zorgverzekering van het Zilveren Kruis met collectiviteitskorting van KBO-PCOB.

Tekst: Annemieke Lenssinck

Foto’s: Arjen Jan Stada, Shutterstock