Collectieve zorgverzekering Zilveren Kruis via KBO-PCOB

Want samen zijn we goedkoper uit!

In 2020 betalen we allemaal meer voor zorg en zorgverzekering. Vooral senioren hebben te maken met stijgende zorgkosten. Wij lobbyen om deze financiële gevolgen te beperken. Maar u kunt ook gebruik maken van de voordelige collectieve zorgverzekering die u kunt afsluiten als u lid bent (of wordt) van KBO of PCOB. Want samen zijn we goedkoper uit!

Overstappen naar onze voordelige collectieve zorgverzekering kan weer vanaf medio november. Op de hoogte blijven van ons aanbod? Abonneer u dan op onze nieuwsbrieven!

Veel meer voordeel

Wist u dat u als lid van KBO-PCOB kunt profiteren van veel meer voordeel? Zo bieden we korting op energie, hebben we een speciale ledenvoordeelwinkel en ontvangt u als lid gratis ons mooie Magazine van KBO-PCOB.

Alle voordelen van onze zorgverzekering op een rij

Iedereen wordt geaccepteerd

100 procent acceptatie voor de basis- en aanvullende verzekeringen, ongeacht uw leeftijd en ziektegeschiedenis (enkele acceptatievragen worden gesteld bij de tandartsverzekering 3 en 4 sterren).

10 procent korting op aanvullende en tandartsverzekering

U stelt zelf de zorgverzekering samen die het best bij u past. Op de Aanvullende en Tandartsverzekeringen krijgt u 10 procent korting.

Gratis Pakket Extra Aanvullend KBO-PCOB

Sluit u een aanvullende verzekering af van minstens één ster? Dan krijgt u gratis het Pakket Extra Aanvullend KBO-PCOB. Dit zit erin:

+ zes gratis extra fysiotherapiebehandelingen

+ Extra hulp aan huis na ziekenhuisopname bij uitval algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

+ € 250 extra vergoeding boven op de mantelzorgregeling vanaf twee sterren

+ € 35 tegemoetkoming rijbewijskeuring

+ € 20 tegemoetkoming in het lidmaatschap voor nieuwe KBO-PCOB-eden tijdens het eerste verzekeringsjaar

25 procent korting op Extra Vitaal Pakket

Het voor senioren zeer geschikte Extra Vitaal Pakket bevat onder andere een gezondheidscheck, dekking wettelijke eigen bijdrage hoortoestel en personenalarmering. Bovendien krijgt u (eenmalig) een valpreventiecursus vergoed van een thuiszorginstelling of een gecontracteerde fysiotherapeut die de cursus In Balans of Vallen Verleden Tijd aanbiedt.

HartWacht voor hartpatiënten

Al meer dan vijfhonderd verzekerden maken gebruik van de zogenoemde HartWacht. Hartpatiënten meten zelf met behulp van een app hun bloeddruk, gewicht en hartslag. Zij kunnen altijd contact opnemen met hun cardioloog, die op afstand meekijkt. Een vernieuwing die meer vrijheid oplevert en de kwaliteit van leven verbetert.

Persoonlijk contact via speciaal telefoonnummer

071-751 00 56 voor vragen over deelname aan het KBO-PCOB-collectief, informatie over de polis en hulp bij het overstappen. Voor advies of hulp van een zorgcoach kunt u bellen met 071-364 02 80 (maandag t/m vrijdag 08.00-17.30 uur).

Hulp van zorgregelaars en zorgcoaches

Veilig, vitaal en prettig thuis wonen, ook als je zorg nodig hebt. Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe regel je dat? Een team van 35 professionals staat u met raad en daad terzijde.

Persoonlijk zorgrapport

Een ziekte of aandoening roept veel vragen op: hoe ziet de behandeling eruit en bij wie kunt u daarvoor het beste terecht? U kunt met deze en nog veel meer vragen terecht bij de zorgcoaches. Zij stellen dan voor u een persoonlijk zorgrapport op.

Eurocross: hulp in buitenland

Eurocross is de alarmcentrale van Zilveren Kruis. De medewerkers helpen u als u in het buitenland medische problemen heeft. Zo geven ze garanties af dat de ziekenhuisrekening in het buitenland wordt betaald. Heeft u medisch ondersteund vervoer naar huis nodig? Eurocross regelt het.

Declareren via de app

Zilveren Kruis heeft een handige app waarmee u declaraties kunt indienen. Het werkt razendsnel en veilig. U heeft het declaratiebedrag gegarandeerd binnen drie werkdagen op uw rekening staan.

Rapportcijfer 9+  

Met een 9+ voor klantbeleving gooit Zilveren Kruis hoge ogen bij verzekerden. De klanttevredenheid van klanten van 65 jaar en ouder ligt zelfs nog hoger dan voor de totale klantengroep. Een kwart geeft een dikke 9 of 10 voor bijvoorbeeld contact en declaraties.

Overstappen geen gedoe

Overstappen naar het KBO-PCOB-collectief is een fluitje van een cent. Zilveren Kruis regelt het snel en goed en zegt ook uw huidige zorgverzekering op. U kunt tot 1 januari 2020 overstappen.

Vragen en antwoorden over de collectieve zorgverzekering

Wat gaat er precies veranderen in de collectieve verzekeringen volgend jaar? En wat betekent dat voor de collectieve ziektekostenverzekering van KBO-PCOB? We vragen het aan Marcel Woudman van Zilveren Kruis, die al vele jaren onze vaste contactpersoon is.

1. In 2020 veranderen de collectieve zorgverzekeringen in Nederland. Hoe zit dat precies?

Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat de maximale wettelijke korting op de basisverzekering van 10 procent naar maximaal 5 procent teruggaat. Voor de aanvullende verzekeringen mogen de verzekeraars zelf blijven bepalen hoeveel korting ze geven. Daarnaast heeft de minister gezegd dat een collectiviteit altijd afspraken moet omvatten die bijdragen aan lagere zorgkosten en die gezondheid dichterbij brengen.

2. Wat betekenen deze veranderingen voor de collectieve zorgverzekering van KBO-PCOB?

Vanwege de verlaging van de maximale wettelijke korting moeten alle zorgverzekeraars de collectieven opnieuw bekijken. Het KBO-PCOB-collectief bood een korting van 8 procent. Dat was bovengemiddeld hoog en slechts 2 procent onder het wettelijk maximum. Komend jaar bedraagt de korting 3 procent; in de collectieve verzekeringen voor senioren is dat niet alleen opnieuw boven het gemiddelde kortingspercentage maar ook ruim, zeker gezien de inhoud van het pakket en de extra vergoedingen. Het verlaagde kortingspercentage geldt alleen voor de basisverzekering. De korting op de aanvullende verzekeringen blijft 10 procent. Het Pakket Extra Aanvullend KBO-PCOB is ook in 2020 gratis. En de korting op het Pakket Extra Vitaal blijft 25 procent.

3. Hoeveel betalen we in 2020 per maand voor de basisverzekering?

Een basisverzekering kost dit jaar zonder korting zo’n €127 per maand. Wat de prijs wordt in 2020 kunnen we nog niet zeggen. Uiterlijk 12 november maken we de premie bekend. In het decembernummer van het Magazine van KBO-PCOB verschijnt een uitvoerige bijlage over het collectief en de premie. We weten al wel dat het verplichte eigen risico met €385 gelijk blijft. En dat de laagste inkomens gecompenseerd worden voor de hogere zorgpremie. Voor alleenstaanden is dit maximaal €67 en voor gezinnen €95. Een geruststellende gedachte voor wie recht heeft op deze toeslag.

4. Wie bepaalt de samenstelling van de collectieve zorgverzekering?

Wat de basisverzekering betreft: die is voor alle zorgverzekeringen hetzelfde. De overheid bepaalt immers wat allemaal onder de basisverzekering valt. Bij de aanvullende verzekeringen wordt het zorgaanbod toegesneden op de doelgroep. Dat bekijken we elk jaar opnieuw, samen met KBO-PCOB. Als belangenbehartiger laat KBO-PCOB de stem van zijn leden horen. Zo houdt KBO-PCOB ons scherp en zo komen we samen tot het beste pakket voor senioren, met bijvoorbeeld zes extra behandelingen fysiotherapie, hulp van zorgcoaches, extra hulp aan huis na ziekenhuisopname, €250 extra vergoeding voor mantelzorgers, €35 vergoeding voor een verplichte rijbewijskeuring en nog veel meer.

Overstappen kan weer vanaf medio november

Reserveer alvast een informatiepakket

Al ons nieuws over zorgkosten