Onze acties en campagnes

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze acties en activiteiten omtrent de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Download uw raamposter

Uw stem telt! Daarom nodigen we u uit onze raamposter te downloaden en op te hangen. Zo laten we zien dat we samen meer kunnen dan alleen.

U kunt de posters downloaden door te klikken op een poster naar keuze. Deze kunt u vervolgens uitprinten en ophangen. Ook senioren Willem en Constance hebben een raamposter opgehangen. Laat net als hen zien dat senioren er toe doen!

Stel uw vraag aan de politiek!

Eerst komen de verkiezingen voor de Tweede Kamer, dan volgt er een uitslag en daarna gaat er voor een nieuw kabinet onderhandeld worden. Dat is voor KBO-PCOB een goed moment om bij de onderhandelaars aan te kloppen met kwesties die voor senioren belangrijk zijn. Daar kunnen we uw hulp goed gebruiken. Heeft u, net als Constance en Willem, een vraag aan politiek Den Haag? Stuur deze dan in via mail naar communicatie@kbo-pcob.nl. Uw vragen brengt KBO-PCOB naar de Tweede Kamer.

Mail uw vraag

Wat is uw spreuk of wijsheid?

Laat het ons weten. Download en print dit formulier,    schrijf uw spreuk op het tegeltje en stuur het naar ons op! Dat mag naar het antwoordnummer op het formulier of per mail: communicatie@kbo-pcob.nl

De mooiste spreuken en wijsheden gaan we dan op echte tegeltjes zetten en overhandigen aan de 150 (nieuwe) Kamerleden. Misschien hangt uw spreuk dan straks wel op de werkkamer van een van de Kamerleden! En ontvangt u ook een echt tegeltje met uw spreuk.

Stuur uw spreuk of wijsheid in

Petitie tegen de kostendelersnorm

KBO-PCOB, FNV en andere organisaties zijn een petitie gestart tegen de kostendelersnorm. Deze maatregel kort samenwonende volwassenen op hun uitkering. Gevolg is armoede, of het niet meer kunnen zorgen voor elkaar. ‘Deze maatregel moet zo snel mogelijk van tafel’, zegt directeur Marcel Sturkenboom. Hoe meer ondertekenaars de petitie heeft, hoe meer druk we kunnen zetten in Den Haag. Teken daarom mee!

Lees meer en teken de petitie!

Manifest Waardig Ouder Worden 2.0

Op 12 december hebben de ChristenUnie, Omroep Max en KBO-PCOB, samen met verschillende maatschappelijke organisaties, het Manifest “Waardig Ouder Worden 2.0” ondertekend. In het manifest staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen.