Tweede Kamerverkiezingen 2021

Corona of niet, de campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn in volle hevigheid losgebarsten. Politieke partijen doen er inmiddels alles aan om senioren als grootste kiezersgroep voor zich te winnen. Logisch, want ruim de helft van de stemgerechtigden is boven de 50 jaar. Maar op wie moet u nu stemmen op 17 maart? Welke thema’s worden er belangrijk? KBO-PCOB rekent partijen en hun lijsttrekkers af op hun ideeën, beloften én inzet na de verkiezingen. We laten senioren zelf aan het woord. En we organiseren activiteiten. Ook u kunt meedoen!

Actie #tegelwijsheid: een groot succes!
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hebben we u gevraagd uw mooiste spreuken en wijsheden naar ons op te sturen, zodat wij deze konden overhandigen aan de 150 (nieuwe) Kamerleden. Dit heeft u massaal gedaan! Hartelijk dank hiervoor. We ontvingen maar liefst 832 spreuken. Op deze pagina vindt u het overzicht van tegelwijsheden die geselecteerd zijn voor de Kamerleden.

Interviews lijsttrekkers

Namens KBO-PCOB interviewde Wouke van Scherrenburg zes lijsttrekkers van grote en middelgrote partijen. Hoe seniorvriendelijk zijn ze? Oordeelt u zelf na het lezen van de interviews. 

Lees de interviews

Inzet per speerpunt

KBO-PCOB heeft een eigen visie op politiek en samenleving, volgend uit wat onze leden drijft en wat ze belangrijk vinden. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

Lees onze visie

Senioren aan het woord

Dit zijn de verhalen achter de tegelspreuken die op de vijf verkiezingsposters van KBO-PCOB staan. Henk, Willem, Contance, Ed en Lou delen graag hun verhaal, over hoe zij als senior in het leven staan en wat ze van Den Haag verwachten.

Lees de artikelen

Onze acties en campagnes

KBO-PCOB is actief rond de thema’s zorg, koopkracht, zingeving en digitalisering. Kijk hier welke verkiezingsactiviteiten we zelf organiseren en aan welke acties we deelnemen.

Bekijk onze activiteiten

Praktische zaken: Hoe u kunt stemmen in coronatijd

Hoe kunt u stemmen u in coronatijd? Lees hier meer over via onderstaande link.

Meer informatie

Vragen omtrent de verkiezingen? Bel ons!

Onze servicetelefoon is bereikbaar voor al uw vragen rondom de verkiezingen. Van maandag tot en met donderdag zijn we bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur. 15, 16 en 17 maart is de telefoonlijn de hele dag open voor al uw vragen en kunt ons bellen tussen 9.00 en 17.00 uur op 030- 3400600.