Wijs met Medicijnen

Het onjuist gebruik van geneesmiddelen kan nogal wat problemen veroorzaken. KBO-PCOB vindt verantwoord medicijngebruik uitermate belangrijk en voert daarom samen met apothekersorganisatie KNMP de voorlichtingscampagne ‘Wijs met Medicijnen’. De campagne biedt KBO- en PCOB-afdelingen de mogelijkheid om met ondersteuning van KBO-PCOB en KNMP een themabijeenkomst ‘Wijs met Medicijnen’ te organiseren.

Deelnemers aan deze bijeenkomsten ontvangen allemaal gratis het boekje “Wijs met medicijnen. Tips voor oudere geneesmiddelengebruikers” ter waarde van €7,95
De themabijeenkomst is onderdeel van de campagne ‘Wijs met medicijnen’. Deze campagne is door een samenwerking tussen KBO-PCOB en de brancheorganisatie voor apothekers (KNMP) tot stand gekomen.

Bewustmaking

De campagne richt zich op ouderen die verschillende medicijnen gebruiken en zelfstandig hun medicijnen beheren. Het doel is om ouderen bewuster te maken van de risico’s van het gebruik van verschillende medicijnen. De bijeenkomsten zijn gericht op het ondersteunen van ouderen bij verantwoord, veilig en effectief medicijngebruik.

Informatiepakket voor afdelingen

KBO-PCOB ontwikkelde een informatiepakket waarmee afdelingen zelf deze themabijeenkomst kunnen organiseren. Onderstaand treft u aan:

  • Checklist organisatie bijeenkomst ‘Wijs met medicijnen’ – stap voor stap de bijeenkomst organiseren
  • Voorbeeld uitnodiging bijeenkomst ‘Wijs met medicijnen’ – informeer uw leden en nodig hen uit
  • Voorbeeld brief huisartsen – informeer lokale huisartsen en nodig ze uit
  • Voorbeeldartikel voor in het huis-aan-huisblad in uw gemeente – vraag aandacht voor de bijeenkomst in lokale media en nodig niet-leden hiermee uit
  • Voorbeeld van de poster die u kunt laten maken

Organiseren

De checklist geeft in grote lijnen weer hoe u de bijeenkomst kunt organiseren. Hierin staat ook hoe u de andere bijlagen kunt inzetten. Voor het inschakelen van een apotheker, kunt u als afdeling het beste contact opnemen met de brancheorganisatie van apothekers (KNMP), afdelig communicatie via tel.: 070 – 37 37 373). Zij kunnen u helpen bij het vinden van een apotheker in de buurt die een presentatie kan verzorgen bij uw afdeling. Wilt u weten welke apotheken bij u in de buurt zijn gevestigd en wat de contactgegevens zijn? Ga dan naar apotheek.nl en klik op ‘zoek een apotheek’.

Mocht u hierover of over andere zaken nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons, tel. 030 – 3400 600 of info@kbo-pcob.nl.

Wij wensen u veel succes met de organisatie van de bijeenkomst.

Voor het informatiepakket met voorbeeldbrieven en checklist voor organisatie verwijzen we u door naar onze academie bij het onderwerp Wijs met medicijnen