KBO-PCOB Academie

KBO-PCOB Academie: van, voor en door senioren.

De KBO-PCOB Academie is een nieuw initiatief van KBO-PCOB dat momenteel ontwikkeld wordt. De Academie is erop gericht (vrijwilligers van) lokale afdelingen toe te rusten door middel van een toegankelijk aanbod van trainingen, workshops en bijeenkomsten, zowel landelijk, regionaal als lokaal. Waar mogelijk op basis van het ‘train-de-trainer-principe, waarbij vrijwilligers getraind worden om andere vrijwilligers te trainen. Daarmee biedt de Academie de vrijwilligers de mogelijkheid om van elkaars expertise gebruik te maken.

Het aanbod dat u op deze pagina aantreft is het begin. In de komende tijd zal het aanbod van trainingen en workshops, zowel via internet als op locatie, worden uitgebreid.

Overzicht actuele trainingen

Archief trainingen

29 maart en 3 april

in Utrecht en Zwolle

Training voor (aspirant) Lokale Belangenbehartigers

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zijn er nieuwe gemeenteraden en Colleges van B&W. Een logisch startpunt voor lokale belangenbehartigers om de relatie met gemeenten op te bouwen of te versterken. Wilt u graag leren hoe u dat aanpakt en welke instrumenten u kunt inzetten? Op 29 maart (Utrecht) en 3 april (Zwolle) organiseren wij daarom speciaal voor (aspirant) lokale belangenbehartigers een 1-daagse training.

19 maart 2018

te Utrecht

Een brief voor wie me lief is

Maandag 19 maart 2018 organiseert KBO-PCOB een workshop waarin het leren begeleiden en organiseren van een schrijfsessie centraal staat. In deze schrijfsessies worden senioren begeleid bij het schrijven van een brief aan naasten, waarin zij aangeven wat zij belangrijk vinden rond hun levenseinde.

9 oktober 2017

Training over veiligheid voor vrijwillige ouderenadviseurs

Vrijwillige ouderenadviseurs van KBO en PCOB en vrijwilligers die een achtergrond in veiligheid hebben zijn van harte welkom om maandag 9 oktober de gratis training over veiligheid bij te wonen. Het is een mooie kans om uw kennis over veiligheid te vergroten en zo senioren nog beter te kunnen adviseren en helpen.

oktober/november 2017

diverse data en locaties

Van niet pluis naar een veilig thuis

KBO-PCOB organiseert in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en haar provinciale verbanden een gratis bijeenkomst voor deze vrijwilligers en mantelzorgers. Daar wordt hen geleerd welke signalen duiden op financieel misbruik, waar risico’s zitten en hoe te handelen bij een ‘niet pluis’ gevoel.

Zeker weten dat u op de hoogte blijft van alle workshops en trainingen?