KBO-PCOB vernieuwt!

Als KBO-PCOB willen we bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt. Doet u met ons mee?!

KBO-PCOB-Vernieuwt_RGB

Er zijn volop signalen dat veel senioren zich in deze visie kunnen vinden. Tegelijkertijd constateren we dat mensen individueler zijn dan vroeger en zich niet zo snel aansluiten bij een vereniging. Wat betekent dat voor de toekomst van KBO-PCOB? Hoe geven we samen vorm aan een actieve seniorenbeweging die aansluit bij de behoeften van de moderne senior?

In gesprek met leden én niet-leden

Onder het motto: ‘Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen’, gaat KBO-PCOB in gesprek met senioren over de waarde van het lidmaatschap van onze vereniging, ook voor toekomstige generaties. We nodigen nadrukkelijk ook niet-leden uit om met ons mee te praten en denken.

Praat en denkt u mee?

KBO-PCOB organiseerde in november en december 2017 en januari 2018 twaalf bijeenkomsten verspreid over heel Nederland. We vroegen leden en niet-leden ons te voeden met ideeën, wensen en suggesties. Deze dialoogsessies zijn inmiddels allemaal geweest. U bent toch nog van harte uitgenodigd om mee te denken; op deze pagina leest u hoe dat kan.

We houden u op de hoogte

Op deze webpagina vindt u steeds de actuele informatie rondom het project KBO-PCOB vernieuwt. Wilt u op de hoogte blijven? Laat hieronder dan uw naam en e-mailadres achter.

Nieuws KBO-PCOB vernieuwt

28 juni 2018 – Ledenraad KBO-PCOB bespreekt vervolgadvies stuurgroep

De agenda van de ledenraad van dinsdag 19 juni stond opnieuw voor een belangrijk deel in het teken van de toekomst van KBO-PCOB. Het vervolgadvies van de stuurgroep KBO-PCOB vernieuwt werd besproken. Het informatiebulletin dat we na deze vergadering uit lieten gaan, leest u hier.

 

7 juni 2018 – Een jaar lang samen optrekken

We schrijven juni 2017: de ledenraad van KBO-PCOB vraagt het bestuur om een volgende fase in het samenwerkingsproces voor te bereiden. Nu, een jaar later, praten we u graag bij, want ledenraad, bestuur en stuurgroep zetten veel stappen. Soms klein, soms groot, samen vooruit. We laten de vorderingen van KBO-PCOB vernieuwt! in een beknopte tijdlijn aan u zien en blikken daaronder kort vooruit. Lees meer …

 

13 maart 2018 – Ledenraad vergadert over toekomst KBO-PCOB

De agenda van de Ledenraad KBO-PCOB van 8 maart had één belangrijk onderwerp: de toekomst van KBO-PCOB. Een belangrijk onderwerp dat leidde tot een levendige gedachtewisseling en een positieve uitkomst. Lees het advies van de stuurgroep van KBO-PCOB vernieuwt dat door de Ledenraad besproken werd en het informatiebulletin over de vergadering van 8 maart 2018.

 

16 januari 2018 – Alle verslagen van de bijeenkomsten staan nu online

Met het toevoegen van het verslag van de bijeenkomst van 8 januari in Ede staan nu alle verslagen van de tour van KBO-PCOB vernieuwt online. U vindt de twaalf verslagen rechts van dit bericht. (In de mobiele versie van de website staan de verslagen van de bijeenkomsten onder de nieuwsberichten.)

 

11 januari 2018 – Blijf digitaal op de hoogte van KBO-PCOB vernieuwt

Woensdag 10 januari verstuurden we al weer de derde digitale update over KBO-PCOB vernieuwt. Een mooi overzicht van de vorderingen en nieuwtjes. Heeft u het bericht niet ontvangen en blijft u wel graag op de hoogte van KBO-PCOB vernieuwt? Meld u dan aan voor de digitale update. Digitale update #3 kunt u hier teruglezen.

 

10 januari 2018 – Flitspeiling: motivatie voor lidmaatschap KBO of PCOB

Half december bevroegen we via een online flitspeiling ruim duizend senioren in het kader van KBO-PCOB vernieuwt. Een van de thema’s was de motivatie voor het lidmaatschap van KBO of PCOB. We vroegen onder meer ‘Wat zijn de belangrijkste zaken om op dit moment lid te zijn?’

Als belangrijkste reden noemden de respondenten de belangenbehartiging, zowel landelijk als lokaal (respectievelijk 88 en 85 procent vindt dit zeer belangrijk). Zij zijn echter niet alleen lid zodat anderen iets voor hen kunnen betekenen in politiek Den Haag en de gemeente; omzien naar elkaar in verenigingsverband is ook belangrijk. 65 procent van de leden geeft aan dat iets te kunnen betekenen voor andere senioren ook een (zeer) belangrijke motivatie voor het lidmaatschap is.

Verder vindt 64 procent de activiteiten van de lokale afdeling (zeer) belangrijk en  39 procent heeft veel waardering voor de voordelen (kortingen en ledenmagazine). Het minst belangrijke argument om lid te zijn (36 procent) is de hulp die geboden wordt (bijv. tabletcoach of belastinginvuller).

 

13 december 2017 – Nieuwe datum voor bijeenkomst in Ede: 8 januari 2018

De op 11 december geplande bijeenkomst in Ede is verplaatst naar maandag 8 januari 2018. Mensen die zich al hadden ingeschreven voor de bijeenkomst van 11 december hebben hier persoonlijk bericht over ontvangen; zij hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Heeft u zich nog niet aangemeld voor deze of een andere bijeenkomst? Doe dit dan via één van onderstaande buttons.

 

11 december 2017 – Bijeenkomst in Ede afgelast in verband met weersomstandigheden

In verband met de voorspelde sneeuwval en de door het KNMI ingestelde code Oranje gaat de op maandagavond 11 december geplande bijeenkomst van KBO-PCOB vernieuwt niet door. Alle inschrijvers ontvangen hiervan persoonlijk bericht.

Voor de bijeenkomst in Ede wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum gepland. Hiervan krijgen de mensen die zich al voor 11 december hadden ingeschreven persoonlijk bericht. Ook via de website en onze sociale media houden we u op de hoogte van de actuele planning van de bijeenkomsten.

 

6 december 2017 – Meepraten kan tijdens bijeenkomsten én telefonisch of online

Van de twaalf geplande bijeenkomsten zijn er nu vier achter de rug. Ook het korte verslag van de bijeenkomst in Amstelveen van 28 november kunt u nu op de website lezen.

De bijeenkomsten over KBO-PCOB vernieuwt zijn een mooi moment om met leden en niet-leden in gesprek te gaan over de toekomst van KBO-PCOB en over de seniorenbeweging van de toekomst. Wat zijn uw zorgen? Wat zijn uw ideeën en wensen voor de toekomst? Er is tijd om door te praten en ieder krijgt de kans het woord te nemen.

Er zijn ook mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar een bijeenkomst te komen. Ook zij zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Dit kan door een bericht in te sturen via de digitale brievenbus of ons te bellen. Vanaf 6 december kunt u ook regelmatig een poll vinden op onze Facebook-pagina waarmee we meningen over uiteenlopende onderwerpen peilen.

 

28 november 2017 – KBO-PCOB vernieuwt gaat veelbelovend van start

Eind oktober berichtten we in ons magazine en op onze website voor het eerst over KBO-PCOB vernieuwt. Inmiddels zijn we veelbelovend van start gegaan: de twaalf bijeenkomsten van de tour door het land zijn gepland. En de eerste bijeenkomsten zijn inmiddels al geweest. Heel inspirerend om met elkaar in gesprek te gaan over de seniorenbeweging van de toekomst.

Woensdag 22 november verscheen de eerste digitale update over KBO-PCOB vernieuwt. Deze update leest u hier. Wilt u de update voortaan automatisch in uw e-mailbox ontvangen? Meld u dan hier aan. We houden u graag op de hoogte.

Foto's en video KBO-PCOB vernieuwt

Bijeenkomsten tour KBO-PCOB vernieuwt

Hieronder treft u een overzicht van de gehouden dialoogsessies. De bijeenkomsten van de tour waren zoveel mogelijk verspreid over het hele land, zodat deze voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar waren. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van de bijeenkomsten? U vindt hieronder bij iedere bijeenkomst de betreffende samenvattingen. Of bekijk het overzicht van de samenvattingen bij het nieuws. Om op de hoogte te blijven van het verdere verloop van KBO-PCOB vernieuwt kunt u zich ook inschrijven voor de digitale update. We sturen u dan enkele malen een bericht over de voortgang.

Maandag
13 november

Locatie: Culemborg
Lees de samenvatting

Dinsdag
14 november

Locatie: Zwolle
Lees de samenvatting

Maandag
20 november

Locatie: Roermond
Lees de samenvatting

Dinsdag
28 november

Locatie: Amstelveen
Lees de samenvatting

Donderdag
7 december

Locatie: Alkmaar
Lees de samenvatting

Vrijdag
8 december

Locatie: Enschede
Lees de samenvatting

Woensdag
13 december

Locatie: Zoetermeer
Lees de samenvatting

Vrijdag
15 december

Locatie: Heerenveen
Lees de samenvatting

Maandag
18 december

Locatie: Assen
Lees de samenvatting

Woensdag
20 december

Locatie: Den Bosch
Lees de samenvatting

Donderdag
21 december

Locatie: Heinkenszand
Lees de samenvatting

Maandag
8 januari

Locatie: Ede
Lees de samenvatting

Digitale brievenbus (gesloten)

Tijdens de tour van KBO-PCOB vernieuwt luisteren we in het hele land naar de stem van senioren. We zijn ook benieuwd naar úw ideeën voor de toekomst van KBO-PCOB. Hoe ziet volgens u de seniorenbeweging van de toekomst eruit?

Meld u hier aan om op de hoogte te blijven

Meld u nu aan voor deze speciale nieuwsbrief. Daarmee houden we u op hoogte. Mogelijk vragen we ook om schriftelijk te reageren op enkele vragen. Voelt u zich betrokken bij de toekomst van KBO-PCOB? Mis deze kans dan niet!