Huisstijlpakket KBO-PCOB voor afdelingen

Lokale afdelingen vragen ons soms om het logo van KBO-PCOB en de codes van de kleuren voor drukwerk. Deze informatie treft u hier aan. Inclusief de aanwijzingen en afspraken waaraan we ons wat de huisstijl betreft moeten houden. Via de rode knop rechts heeft u de mogelijkheid om het logo en de speerpunt-iconen te downloaden. Evenals het document met toelichting op het gebruik van de huisstijl en de kleurcodes.

Lettertype        

Het huisstijl-lettertype van KBO-PCOB is Myriad regular. Dit is echter een betaald lettertype. Daarom gebruikt KBO-PCOB dit alleen in drukwerk.

Voor overige correspondentie (brieven, memo’s, e-mail) gebruiken we Lucida Sans, voor reguliere tekst in lettergrootte 10; deze is gratis en standaard beschikbaar op elke computer (zowel voor Windows als voor Mac).

Logo

Het logo mag uitsluitend gebruikt worden met de woorden KBO-PCOB erbij. Het is dus niet toegestaan om het logo-element los te gebruiken.

Speerpunt-iconen

De vijf speerpunten van KBO-PCOB hebben ieder een eigen symbool, een zogeheten ‘icoon’. Ook deze kunt u gebruiken. Dit mag echter alleen als u in de betreffende uiting óók minstens 1 keer het logo van KBO-PCOB gebruikt.

Kleuren

We gebruiken een beperkt aantal kleuren, namelijk de drie kleuren uit ons logo (rood, groen en blauw) en de vijf kleuren van de speerpunten. Hier treft u voor het gebruik in uitingen de kleurcodes; zowel voor drukwerk als voor digitaal.

Zeker weten dat u op de hoogte blijft van al het Verenigingsnieuws?