Veilig ouder worden

Zorg voor een veilige leefomgeving

KBO-PCOB staat voor een land waarin we veilig oud worden

Meld u aan →

Phishing mails, babbeltrucs, inbraken. KBO-PCOB geeft u waardevolle informatie zodat u zich niet hoeft af te vragen: “Ben ik opgelicht?”.

Om Nederland veilig oud te kunnen laten worden, bieden we onze leden graag gratis en vrijblijvend ons deskundige veiligheidsadvies.

Veilig ouder worden in een digitale wereld!

Word lid van KBO-PCOB en laat u niet meer verrassen door:
Phishing mails
Babbeltrucs
Insluipers
Andere vormen van (digitale) oplichting

De veiligheidsadviseur van KBO-PCOB:

● De veiligheidsadviseurs van KBO-PCOB zijn gespecialiseerd in ouderenadvisering en veiligheid. Zij komen kosteloos bij u langs om te zien of uw huis aan de laatste veiligheidsmaatregelen voldoet. Mocht vanwege de coronamaatregelen een huisbezoek niet mogelijk zijn, dan wordt een telefonische afspraak met u gemaakt.
Inbraak- en brandpreventie komen aan bod, maar ook kijkt de veiligheidsadviseur of uw huis zo ingericht is dat de kans op vallen zo klein mogelijk is.
De veiligheidsadviseurs geven u tips over het voorkomen van babbeltrucs, maar ook over internetveiligheid.
Ook organiseren de veiligheidsadviseurs diverse groepsvoorlichtingen over het thema veiligheid en de genoemde onderwerpen die binnen dit thema vallen.
Onze veiligheidsadviseurs zijn goed opgeleid en hebben naast de basistraining ouderenadvisering ook de training veiligheidsadviseur gevolgd.

Ontvang veiligheidsadvies →

Veelgestelde vragen

Als lid van KBO-PCOB mag u de servicetelefoon bellen om in contact te komen met een veiligheidsadviseur bij u in de buurt. Dit kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 13.00. Bel 030 – 3 400 600

Jazeker! Het veiligheidsadvies is gratis beschikbaar voor alle KBO-PCOB leden. 

KBO-PCOB is een actieve seniorenorganisatie die zich op allerlei belangrijke thema’s inzet voor senioren, zoals zorg, wonen, digitalisering, koopkracht en zingeving. Wij laten uw stem horen. Ook ontvangt u tien keer per jaar ons veelzijdige Magazine én profiteert u van ledenvoordeel.

Een lidmaatschap kent verschillende tarieven, bijvoorbeeld voor alleenstaanden en voor stellen Bel ons en wij vertellen u graag wat voor u het lidmaatschapsgeld is.