Veel gestelde Vragen

Op deze pagina vindt u een selectie van vragen rond corona van leden en afdelingen, en antwoorden of verwijzingen naar plekken waar u meer informatie kunt vinden. Staat uw vraag er niet bij, bijvoorbeeld over het organiseren van een activiteit door uw afdeling, dan kunt u mailen naar info@kbo-pcob.nl. De vragen en antwoorden worden doorlopend geactualiseerd.

Vragen over corona van afdelingen en leden

1. Mogen afdelingsactiviteiten doorgaan na de persconferentie van 18 december 2021?

Activiteiten van afdelingen van KBO en PCOB vallen onder de regelingen voor buurthuizen. Voor de functie van georganiseerde dagbesteding en opvang van kwetsbare groepen, blijven de buurthuizen open. Alleen voor die functie, niet voor andere activiteiten.
Wij adviseren u geen bijeenkomsten te houden tot 14 januari 2022 en uit te zien naar bijeenkomsten daarna (ook als er in de nieuwe handreiking voor buurthuizen wel ruimte wordt gegeven voor bijeenkomsten) en de verdere berichten voor de periode daarna af te wachten.

2. Wat betekent het boostervaccin voor mij en wanneer kom ik aan de beurt? Informatie 17 november 2021

In dit document vindt u antwoord op de aan ons meest gestelde vragen naar aanleiding van de boosterprik

3. Leven in coronatijd als je risico loopt: waar vind ik informatie?

Op de website van Vilans vindt u antwoorden op vragen rond: Leven in coronatijd als je risico loopt .

4. Hoe maak ik een afspraak voor een coronaprik - boostervaccin?

U kunt zich telefonisch aanmelden bij de GGD op telefoonnummer 0800-7070 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Houd er rekening mee dat u door drukte wellicht even moet wachten.

Online aanmelden kan ook. Hier vindt u een uitgebreide handleiding die u door de stappen die u moet volgen heen helpt.

Op de website van Digisterker vindt u een filmpje met een eenvoudige uitleg over het maken van een afspraak voor een (booster)vaccinatie:
Uitleg prikafspraak

5. Waar vind ik als 70 plusser tips over hoe om te gaan met corona?

Op rijksoverheid.nl is een speciale pagina ingericht voor senioren van 70 jaar en ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid.