Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vindt u een selectie van vragen rond corona van leden en afdelingen, en antwoorden of verwijzingen naar plekken waar u meer informatie kunt vinden. Staat uw vraag er niet bij, bijvoorbeeld over het organiseren van een activiteit door uw afdeling, dan kunt u mailen naar info@kbo-pcob.nl. De vragen en antwoorden worden doorlopend geactualiseerd.

Vragen over corona van afdelingen en leden

1. De beheerder van de locatie waar onze afdelingsbijeenkomst plaatsvindt wil dat wij een corona-toegangsbewijs vragen aan de bezoekers. Moeten wij hieraan meewerken, ook als een corona-toegangsbewijs niet wettelijk verplicht is?

De beheerder mag vragen gebruik te maken van corona-toegangsbewijzen. Als afdeling volgt u hierin het beleid van de beheerder van de locatie.

2. Kunnen de activiteiten van de afdelingen doorgaan na de persconferentie van 12 november 2021?

Ja. De activiteiten van de afdelingen kunnen doorgaan. Houd wel zoveel mogelijk rekening met: 1,5 meter afstand houden, voldoende ventilatie, vaste zitplaatsen, mondkapjes op tijdens het lopen en serveer koffie en thee bij de zitplaatsen.

3. Wat betekent het boostervaccin voor mij en wanneer kom ik aan de beurt? Informatie 17 november 2021

In dit document vindt u antwoord op de aan ons meest gestelde vragen naar aanleiding van de boosterprik