Veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis

Hieronder vindt u een aantal extra veel gestelde vragen over de collectieve zorgverzekering via Zilveren Kruis. Zit uw vraag er niet bij? En wilt u uw vraag toch stellen? Neem dan contact met ons op via 030 – 3400 600.

1. Wie bepaalt de samenstelling van de collectieve zorgverzekering?

Wat de basisverzekering betreft: die is voor alle zorgverzekeringen hetzelfde. De overheid bepaalt immers wat allemaal onder de basisverzekering valt. Bij de aanvullende verzekeringen wordt het zorgaanbod toegesneden op de doelgroep. Dat bekijken we elk jaar opnieuw, samen met Zilveren Kruis. Als belangenbehartiger laat KBO-PCOB de stem van zijn leden horen. Zo houdt KBO-PCOB Zilveren Kruis scherp.

2. Is het KBO-PCOB collectief echt toegesneden op senioren?

Ja, het collectief kent veel vergoedingen en mogelijkheden die vooral voor senioren interessant en nodig kunnen zijn. KBO-PCOB heeft onderhandeld met Zilveren Kruis om tot het beste pakket te komen. Dat heeft geresulteerd in bijvoorbeeld zes extra behandelingen fysiotherapie, hulp van zorgcoaches, extra hulp aan huis na ziekenhuisopname, maximaal 24 uur vervangende mantelzorg per persoon per kalenderjaar en €35 vergoeding voor de verplichte rijbewijskeuring.

3. Ik heb alleen een basisverzekering. Heeft deze verzekering dan nog wel zin voor mij?

Met de aanvullende verzekering met veel voordelen heeft u het meeste baat bij de collectieve verzekering van Zilveren Kruis voor KBO-PCOB. Zilveren Kruis is een betrouwbare verzekeraar, maar u bepaalt uiteindelijk zelf of u kiest voor dit aanbod.

4. Moet ik zelf het overstappen regelen?

Nee, dat regelt Zilveren Kruis voor u.

5. Tot wanneer kan ik overstappen?

U kunt tot 1 januari 2022 overstappen naar een nieuwe verzekeraar.

6. Zijn er ook andere collectieve verzekeringen voor KBO-PCOB-leden?

Ja. Naast Zilveren Kruis heeft KBO-PCOB collectieve verzekeringen via ProLife, De Friesland en Interpolis.

7. Moet ik lid zijn van KBO-PCOB om van de collectieve verzekering gebruik te maken?

Ja, u moet lid zijn van KBO of PCOB of dit worden. U kunt een lidmaatschap telefonisch afsluiten via 030-3 400 600 of online via kbo-pcob.nl/lidworden

8. Hoe vraag ik een informatiepakket aan?

Aanvragen van het pakket gaat door het invullen van dit formulier. U ontvangt het pakket zo snel mogelijk thuis.