Grenzeloos leven

Een inspiratiedag over onze eindigheid

We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moesten zoveel mensen zelf nadenken over de grens van het leven en hoe ze daarmee om willen gaan.

Maar ons levenseinde is niet alleen een medische of juridische kwestie voor autonome rationele individuen. Het is eerst en vooral een levensvraag, waarin mensen samen hun weg zoeken.

Op vrijdag 3 november 2017 organiseren wij, seniorenorganisatie KBO-PCOB, samen met KBO-PCOB Overijssel en het Domincanenklooster in Zwolle een inspiratiedag in het denken en voelen over leven en eindigheid. Dit doen we in het kader van het project Van Betekenis tot het Einde.

Arts, filosoof en columnist Bert Keizer zet de toon met een verhaal over de rafeligheid van het sterven. Daarna zijn er op diverse plekken in het mooie gebouw van het Dominicanenklooster workshops.

Wat is er te doen?

• het lied van je leven zingen met zangeres Jos Somsen;
  • kijken naar sterfstijlen met trainer Bert Buizert;
  • oefenen met de gespreksmethode Van stof en adem, met Marijke Wasser;
  • nadenken met theoloog Frits de Lange over zijn boek ‘Heilige Onrust’;
  • genieten van verhalen over ‘een mooie dood’ met Kirsten Notten;
  • studeren op de huidige euthanasiewet met ethicus Gert van Dijk van artsenfederatie KNMG;
  • uw gedachten en wensen opschrijven in een brief, met journalist Monica Boschman;
  • kijken naar afscheidsrituelen met pastor Hans Schoorlemmer;
  • een gedicht schrijven met de jonge dichter Vincent Corjanus;
  • oefenen met praten over uw wensen met gespreksbegeleiders;
  • stil worden bij waar u dankbaar voor bent of wat u benart;

De dag wordt afgesloten met theater.

Praktische informatie:

Wanneer? 3 november 2017, van 10.00-16.30u
Kosten: € 25,- pp, inclusief lunch, koffie, thee | € 15,- voor leden KBO-PCOB | zonder kosten voor leden KBO-PCOB Overijssel

Op de hoogte blijven van deze en andere activiteiten?