Kom in actie voor uw pensioen

Al tien jaar lang worden de meeste pensioenen niet geïndexeerd. Senioren voelen dit hard in hun portemonnee. Zeker in combinatie met de toegenomen lasten voor wonen, zorg en de dagelijkse boodschappen. De koopkracht van gepensioneerden raakt steeds verder achter bij die van werkenden.

Nu de economie draait en er een pensioenakkoord is gesloten, wil KBO-PCOB juist dat de strenge rekenregels worden aangepast en dat er eindelijk weer zicht komt op indexatie. We vinden het onrechtvaardig dat pensioenfondsen zich armer moeten rekenen dan ze daadwerkelijk zijn.

Het totale pensioenvermogen verdubbelde in de afgelopen jaren van €700 miljard naar meer dan €1.450 miljard. Vasthouden aan de lagere risicovrije rekenrente in tijden van hoge beleggingsrendementen en gebrek aan een gegarandeerd pensioen, is niet alleen zinloos maar zelfs schadelijk.

Als we, nu en in de toekomst, een koopkrachtig pensioen willen voor jong en oud, dan hebben we geen tijd te verliezen! Verschillende (senioren)partijen, waaronder KBO-PCOB, komen gezamenlijk in actie voor uw pensioen.

Steun de actie, teken nu

Doet u mee? Steun de actie op http://kominactievooruwpensioen.nl/