Geldzorgen

Anno 2019 hebben veel senioren zorgen over geld. Komt er pensioenkorting? Stijgen de lasten weer? Hoe zit het met de eigen bijdragen?

KBO-PCOB strijdt voor uw portemonnee. We komen op voor een rechtvaardig pensioen. We onderzoeken de koopkracht. En we leggen misstanden bloot. Lees meer in dit dossier Geldzorgen.

Uw zorgkosten

Wie langdurige zorg nodig heeft, moet daarvoor vaak diep in de buidel tasten. De eigen bijdrage kan oplopen tot meer dan €1.000 per maand! KBO-PCOB en collega-organisaties deden onderzoek naar de verschillen in eigen bijdrage.

Uw koopkracht

Vier op de tien senioren ziet armoede toenemen. Zes van de tien mantelzorgers maakt honderden euro’s aan kosten. En senioren zonder vermogen zijn financieel kwetsbaar. De uitkomsten van het jaarlijkse koopkrachtonderzoek van KBO-PCOB liegen er niet om.

Senior financieel kwetsbaar

KBO-PCOB onderzocht koopkracht

Zorgen over financiële toekomst

Feiten en cijfers uit het onderzoek

'Iets nieuws kopen kan niet'

Ouderen vertellen hun verhaal

Uw pensioen

Het nieuwe pensioenakkoord lijkt breed gedragen. Maar intussen worden de rekenregels strenger. Wat betekent dit voor uw pensioen, nu en in de toekomst?

Pensioenakkoord: positief of negatief?

Lees de analyse

Oneerlijke koopkrachtdaling gepensioneerden

Bekijk de cijfers

Miljoenennota

Prinsjesdag komt eraan. Wat staat er in de Miljoenennota, die deze dag gepresenteerd wordt? Wat betekenen de kabinetsplannen voor uw portemonnee? Houdt de regering rekening met de geldzorgen van vele senioren? U leest er vanaf volgende week alles over in dit dossier.