Petitie parkeerkosten

Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar

Patiënten en hun begeleiders of bezoekers die in het ziekenhuis moeten zijn, worden geconfronteerd met torenhoge parkeertarieven. Ziekenhuizen lijken parkeerders steeds vaker te gebruiken als melkkoe. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ dringt aan op maatregelen om een eind aan deze praktijk te maken.

Wij,

senioren, patiënten, begeleiders en bezoekers die in het ziekenhuis moeten zijn

constateren

dat parkeertarieven bij het ziekenhuis kunnen oplopen tot wel €4 per uur of €36 voor een dagkaart;

dat mensen die over een langere periode vaak in het ziekenhuis moeten hierdoor honderden euro’s kwijt zijn;

dat patiënten en hun begeleiders of bezoekers te vaak als melkkoe worden gebruikt wanneer zij bij het ziekenhuis moeten parkeren;

dat parkeren bij het ziekenhuis op deze manier voor veel mensen onbetaalbaar is.

en verzoeken

de Tweede Kamer om de minister voor Medische Zorg en Sport ertoe te bewegen:

in overleg te treden met gemeenten en (verenigingen van) ziekenhuizen over het rekenen van redelijke tarieven en liefst helemaal geen kosten voor parkeren voor ziekenhuisbezoek;

als stok achter de deur wetgeving voor te bereiden om betaalbare parkeertarieven bij het ziekenhuis af te dwingen en openheid over de besteding van de opbrengst van parkeertarieven.

Ja, ik wil dat parkeren bij ziekenhuisbezoek weer betaalbaar wordt

• Heeft u geen e-mailadres? Dan kunt u uw steun uitspreken via de Servicetelefoon van KBO-PCOB: tel. 030 - 3400 655 (maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur)

• Initialen invullen zonder punten, let op: niet uw voornaam.
  • Wilt u op de hoogte blijven van deze en andere acties van KBO-PCOB? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief KBO-PCOB.nu. U kunt zich eenvoudig weer afmelden voor deze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ondertekenen van de petitie en uw privacy
Door op ‘versturen’ te klikken ondertekent u de petitie en gaat u ermee akkoord dat uw gegevens worden verwerkt in onze administratie. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van deze petitie. KBO-PCOB gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Hoe wij dat doen, kunt u nalezen in ons privacystatement.