Opleiding Succesvol besturen

Wilt u op een positieve en actieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van uw afdeling? En wilt u hier graag uw tijd en vaardigheden voor inzetten? Speciaal voor (potentiële) bestuursleden van KBO- en PCOB-afdelingen is er de training Succesvol besturen. In de noordelijke provincies, Gelderland en Zuid-Holland is de training al met succes gevolgd. In Zuid-Holland werd de cursus nog eenmaal aangeboden en in Utrecht is ook een trainingsdag georganiseerd.

Over de training

De interactieve training ‘Succesvol besturen, effectief leidinggeven aan je afdeling’ is ontwikkeld door KBO-PCOB en speciaal afgestemd op (potentiële) bestuursleden van KBO- en PCOB-afdelingen. Uitgangspunt voor deze ééndaagse training is persoonlijk leiderschap als basis voor succesvol besturen. Deelnemers leren hoe zij persoonlijk en in een team bijdragen aan succes. Ook komt het werkveld aan de orde. Wat is je doel, je positie en toegevoegde waarde als (afdeling van) KBO-PCOB? En hoe geef je daar met elkaar invulling aan? De vrijwillige docenten volgden onlangs met succes de tweedaagse docentenopleiding volgens de train-de-trainermethode van de KBO-PCOB Academie.

Praktische informatie

Er zijn in de noordelijke provincies, Gelderland en Zuid-Holland in maart, april en mei al trainingsdagen geweest. In Zuid-Holland en in Utrecht is ook onlangs een trainingsdag gehouden. Het doorgaan van de trainingen is onder voorbehoud van voldoende belangstelling. Voor de trainingsdagen geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. U kunt zich binnenkort voor nieuwe bijeenkomsten via e-mail opgeven.

Datum en locatie:

Noordelijke provincies
13 maart 2019, Het Voshuys, Ellertsweg 6, Ellertshaar (bij Borger)
4 april 2019, De Oerdracht, Elias Annes Borgerstraat 46, Joure

Zuid-Holland
17 april 2019, De Schakel, Schoolstraat 24, Bergambacht
8 mei 2019, De Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47, Naaldwijk
16 mei 2019, Zalencentrum De Til, Breestraat 1, Giessenburg

Gelderland
18 april 2019
7 mei 2019, KBO Gelderland, Deken Doctor Mulderstraat 8A, Bemmel. U kon zich voor deze training aanmelden door een e-mail te sturen naar info@kbogelderland.nl.

Utrecht
19 juni 2019, kantoor KBO-PCOB, Europalaan 40, 3526 KS  Utrecht

Tijd: 10.00 tot 15.30 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Kosten: €10,- per deelnemer, dit is inclusief lunch en studiemateriaal. Dit bedrag kunt u ter plekke gepast contant voldoen. Reiskosten zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

Bent u zelf docent en organiseert u binnenkort een training, geef het dan z.s.m. door.

Contact

Heeft u nog vragen over de training Succesvol besturen? Neem dan contact op met projectsecretaresse Marja Berendsen via marja.berendsen@kbo-pcob.nl.