Zomeractiviteiten #9: Vitaal in het zwembad

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag: samen zwemmen in het zwembad. Baantjes trekken of oefenen tijdens de Aqua’Vitaallessen.

Henk Gentevoort (84) zwemt al 22 jaar elke vrijdagochtend in Zwembad Groenoord in Schiedam. Henk: ‘Ik ben er ook weleens een tijdje uit geweest, door een val en door hartproblemen. Maar het is altijd zo gezellig, daardoor pak ik het toch steeds weer op. Bij de koffie delen we echt lief en leed. En door de oefeningen van Aqua’Vitaal en het zwemmen blijf ik fit.’

Ook Ineke Jansen (67) is er op vrijdag bij. Ze is buddy van Bep (83), een vrouw met dementie die ze ophaalt in het verpleeghuis. ‘We doen samen mee met de oefeningen, daarna trekken we baantjes. Bewegen is zo belangrijk, het sociale contact bij de koffie ook. Ik zorg voor de zwemspullen van Bep, ze kan zichzelf nog omkleden. Ze wil zo graag zwemmen dat ze ’s ochtends heel vroeg al klaar zit. Zij vindt het heerlijk met me en ik doe het graag.’

Korting en kans op vrijkaartjes

Leden van KBO-PCOB krijgen bij zwembaden van Optisport op vertoon van hun ledenpas 10% korting op een 12-badenkaart voor banenzwemmen of Aqua’Vitaallessen. Kijk op www.optisport.nl welke zwembaden meedoen.

Wilt u twee zwemkaartjes winnen voor een zwembad bij u in de buurt? Optisport stelt maar liefst 100 vrijkaarten beschikbaar. Bel vóór 1 augustus naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 of sms naar 3111 magazine <spatie> zwemmen.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!