Zomeractiviteiten #7: Een zorgeloze dag op het Forever Young Festival

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag: het Forever Young Festival in Almere.

In Almere organiseren ze het Forever Young Festival op 21 augustus. Een festival dat alleen toegankelijk is voor mensen die 65 jaar of ouder zijn. Maar per bezoeker is een mantelzorger of familielid (18plus) voor de begeleiding ook welkom. Een prachtige dag zonder eenzaamheid.

Met 65plussers kun je een geweldig feestje bouwen, zo blijkt uit het grandioze succes van het jaarlijkse Forever Young Festival. Het is een festival vol muziek, theater, workshops, spel en beleving. Met artiesten als Willeke Alberti, Ernst Daniël Smit en La Familia wordt het een feest van herkenning. Het festival is zo ingericht dat iedereen veilig en comfortabel met een rolstoel, rollator of scootmobiel het festival kan bezoeken.

Samen met circa 10.000 senioren even een zorgeloze dag vieren. Samen met elkaar. Mensen ontmoeten elkaar op het festival en maken vooraf afspraken om samen te gaan. Er zijn zelfs mensen die via de speciale Facebook pagina een oproep doen wie met hen mee wil gaan. De voorpret is ook al fijn.

KBO Leidsche Rijn heeft er al zin in. Frans Brinkman: “We hebben 50 kaarten en het ziet er naar uit dat bus ook voor deze dagtocht weer vol komt.”

Update 15/8/2019 – het festival is afgelast

Op de website www.foreveryoungfestival.nl vindt u meer informatie.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!