Zomeractiviteiten #5: Samen fietsen in Friesland

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land met de gedachte ‘geen zomerstop, maar zomerse activiteiten’. Vandaag: fietsen in het Friese landschap.

Foto van een groep fietsers in Sneek die even pauze houden onder een boomFietsen is minder belastend dan wandelen. Je legt sneller een afstand af en je bent lekker in de buitenlucht. Samen fietsen is bovendien gezellig, want je kunt gemakkelijk een gesprek aanknopen met degene die naast je fietst. Door een fietstocht te organiseren, kun je mensen laten zien welke mooie plekjes er in de buurt te vinden zijn. Zo zijn er heel wat voordelen te noemen.

KBO Sneek e.o. heeft het al in de praktijk gebracht. Deze zomer organiseerden zij een tocht door het Friese landschap met een route van 40 km. Zij bezochten Langweer en de Rooms Katholieke kerk in Sint Nicolaasga. En als afsluiting in Sneek proostten de deelnemers op de mooie rit.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!