Zomeractiviteiten #4: Wandelen vanaf een station

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag: wandelen vanaf een station. Bijvoorbeeld met een van de NS-dagkaarten die u kunt winnen.

Wandelschoenen, een wandelroute en een treinkaartje. Heb je meer nodig om je eigen land te verkennen? Bezoek eens een streek die u nog niet kent of een plaats van vroeger. Met een actiekaartje of een keuzedag van de NS is het een betaalbaar dagje uit. Bart van der Schagt (65) is als ‘WandelBart’ dagelijks in de weer met het uitzetten en onderhouden van routes. Bart: “Ik heb de afgelopen jaren zo’n zevenhonderd wandelingen uitgezet, tot in alle uithoeken van het land. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij een station of bushalte. Het zijn wandelingen in de natuur, maar ook door dorpen en in steden. Mensen die niet zo ver kunnen lopen, kiezen vaak voor een groene stadswandeling. Dan loop je niet alleen in het centrum, maar ook door parken en buitenwijken. Zo ervaar je hoe de stad echt is. Op internet kun je altijd een wandeling vinden die past bij je wensen. Op www.wandelzoekpagina.nl kun je bijvoorbeeld zoeken op plaats, lengte en bereikbaarheid.”

Win 10 NS-dagkaarten

Wilt u er ook een dagje uit? Maak dan nu kans op een van de tien NS-dagkaarten die we mogen weggeven. Bel vóór 1 augustus naar 0909-0108 (€0,60 per gesprek), optie 2 of sms naar 3111 magazine <spatie> trein.