Zomeractiviteiten #2: Driedaagse fietstocht vanuit Alverna

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag: de meerdaagse fietstocht van KBO Alverna.

“Maandelijks fietsen we samen. Wie komt, kan mee. Alleen voor onze driedaagse tocht in augustus moeten mensen zich aanmelden.” Hans Peperkamp (69) en Piet Lasker (78) van KBO Alverna organiseren samen deze meerdaagse fietstocht. Hans: “We fietsen drie dagen op rij 60 kilometer per dag en slapen twee nachten in een hotel. Een week voor de tocht krijgen de mensen de bestemming te horen, maar de route blijft een verrassing. We organiseren dit nu al voor de achtste keer. De meeste van de dertig deelnemers hebben een e-bike, toch fietsen we maar zo’n 15 kilometer per uur. We hebben tenslotte de tijd. Samen genieten we van een onbezorgde driedaagse. Lekker eten en drinken, met elkaar op pad, genieten van wat er onderweg allemaal te zien is. Soms fietsen we achter elkaar door het groen en is het stil. Op andere momenten fietsen we naast elkaar en wordt er veel gepraat. Het maakt de mensen die meegaan zo blij en tevreden. Alles is geregeld. Het hotel, het eten, de koffiepauze. Het vervoer van de koffers en iemand die een fiets kan repareren of vervangen. Dat laatste is in al die jaren trouwens maar één keer nodig geweest. Ik zeg altijd: het weer heb je niet in de hand, de rest wel.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!