Zomeractiviteiten #15: Stranduitje Nationaal Ouderenfonds

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag een stranduitje.

Ik ben al jaren niet meer op vakantie geweest! Vroeger fietste ik helemaal naar Rockanje of Hoek van Holland en ging ik daar naar de zee.’ Wil Nooteboom (85) ging mee met een stranduitje van het Nationaal Ouderenfonds.

Mensen vanaf 55 jaar kunnen zich opgeven. Wie meegaat, betaalt een eigen bijdrage. Aan zee vertelt Wil: ‘Sinds mijn man is overleden, ben ik echt alleen. Een dagje uit is dan heerlijk. Ik loop met een rollator en ben afhankelijk van vervoer. In Kijkduin ben ik niet eerder geweest, maar het is hier wel heel fijn. Lekker op het strand, mooi weer en de gezelligheid van de andere dames.’

Ook dit jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds stranduitjes en andere uitstapjes. Een mooie gelegenheid om iets leuks te doen en andere mensen te ontmoeten.

> Kijk voor informatie op www.ouderenfonds.nl/activiteiten

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!