Zomeractiviteiten #14: De Paardenkamp bezoeken

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag een bezoek aan De Paardenkamp.

De Paardenkamp in Soest is het nationaal rusthuis voor oude paarden en pony’s. Paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar genieten er van een welverdiende oude dag. Dankzij donateurs en vrijwilligers vinden 120 paarden en pony’s er een goed verzorgd thuis op de drie boerderijen met volop graas- en stalruimten. Op de boerderijen van De Paardenkamp is van alles te beleven voor jong en oud. Veel ouders en grootouders met (klein)kinderen bezoeken de terreinen, maar ook met een groep bent u er van harte welkom. De toegang is vrij, dagelijks van 10.00-16.00 uur.

Op Boerderij Vosseveld draait alles om de paarden. U kunt een rondleiding krijgen, de film over het ontstaan van De Paardenkamp bekijken, de paarden een knuffel of iets lekkers brengen of een mooie wandeling maken rondom het terrein. Op Boerderij Het Gagelgat is veel te zien en te beleven over het boerenleven van vroeger. Naast het werk met de paarden vertelt een interactieve rondleiding u de verhalen van vroeger. Adembenemend voor jong en oud.

Trekt u voor een bezoek aan De Paardenkamp ten minste 2 uur uit, zodat u alles op uw gemak kunt bekijken. Wilt u vooraf meer informatie of heeft u speciale verzoeken? Bel dan gerust even met een van de medewerkers, 035-6016089.

> Kijk voor informatie op www.paardenkamp.nl

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!