Zomeractiviteiten #13: iPadcursus in Zeist

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag de digitale drempel over in Zeist.

In de gemeente Zeist zijn de seniorenorganisaties KBO-PCOB en ASZ al meerdere jaren succesvol actief met iPad-cursussen voor senioren. Ook deze zomer start er een cursus. “Senioren kennis laten maken met de digitale wereld door de mogelijkheden van de Ipad is erg waardevol. Zo bieden we leen-iPads aan voor mensen die geen iPad hebben. Zij kunnen hier een maand gebruik van maken. En we leren hen wat er kan, zoals e-mailen en foto’s maken, we bespreken websites en laten zelfs beeldbellen zien”, licht Peter van der Arend, één van de initiatiefnemers toe. “De cursussen zijn een groot succes, evenals de opfriscursussen.”

De cursussen worden gegeven door de iPad-coaches Peter van der Arend (docent), Math Janssen, Miep Nootebos, Marlene Hogeboom, Hans Burgmans, Marly Delorme, Klaas Bloem, Cecile Teuwen, Emmy Janssens en Peter Cornelissen (docent). Tijdens de cursus wordt koffie of thee geserveerd door Ineke Reijven of Loes van der Arend.

“Het valt niet mee om het onder de knie te krijgen en alles te onthouden,” vertelt een deelneemster, “maar de coaches zijn heel geduldig en herhalen de uitleg als dat nodig is. En het is ook gewoon erg gezellig. Ik ga graag naar de lessen toe.”

iPad lenen

Wie na de cursus de smaak te pakken heeft, kan gedurende een maand een iPad lenen om te oefenen en te ervaren of het thuis ook bevalt. Daarvoor zijn 20 iPads beschikbaar waarvan de aanschaf mogelijk is gemaakt door een subsidie van de Stichting Ondersteuning Zorg en Welzijn Zeist en de Gemeente Zeist. Wie wil kan daarna een iPad bestellen via het AMC Centre in Zeist, maar men is tot niets verplicht.

Tabletcoaches

Deze cursus gaat alléén over de iPad. De cursus gaat dus niet over andere merken tablets met andere besturingssystemen, zoals Android. De tabletcoaches van KBO-PCOB kunnen u eventueel helpen als u daar ondersteuning bij wilt. Zoekt u een tabletcoach bij u in de buurt? Neem dan contact op met uw lokale afdeling of bel de Servicetelefoon, tel. 030 – 3400 655 (maandag t/m donderdag 10.00 tot 13.00 uur).

> Kijk voor informatie op de iPad-cursus