Zomeractiviteiten #12: Nieuwe fietsroutes PCOB Hardinxveld-Giessendam

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag: zelf iemand uitnodigen voor een fietstocht rond Museum De Koperen Knop.

Woensdagmiddag 10 juli 2019 kreeg wethouder cultuur Jan Nederveen uit handen van Leen van Wingerden van de PCOB afdeling Hardinxveld-Giessendam vijf nieuwe fietsroutes aangeboden. Zij zijn ontwikkeld door Teus Bakker van de plaatselijke afdeling van de ouderenbond, in samenwerking met Museum De Koperen Knop. De routes starten bij het museum en kunnen daar ook worden beëindigd. Een mooie aanleiding om samen op ontdekking te gaan.

De tochten gaan door een landschap met weilanden en lieflijke dorpen. Vol slingerende weggetjes, waaraan kerken, molens en vooral heel veel boerderijen te vinden zijn. Met waterwegen, klein in de waard en grote rivieren aan de rand. Dat biedt een prachtige combinatie van in beweging zijn en genieten van de cultuurhistorie, die de streek te bieden heeft.

Tip: Bezoek de Koperen Knop op woensdag 21 augustus met de PCOB. Van 10.30-13.30 uur is er een ochtendprogramma inclusief lunch. U krijgt een rondleiding over de zomerexpositie ‘De wereld in 3D’. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

> Ga naar de 5 fietsroutes

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!