Zomeractiviteiten #1: Boottocht in Fryslân

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Elke week delen we een goed initiatief uit het land.

KBO Fryslân organiseert elke zomer een boottocht vanuit Sneek. Anneke van Ieperen (59) is een van de organisatoren. “Er gaan mensen van alle afdelingen mee. Ze genieten van de mooie natuur en van het contact met elkaar. De rondvaartboot vaart ieder jaar een andere route. Vorig jaar waren er 180 deelnemers.”

Jan Mulder (75) vaart al heel wat jaren mee. Jan: “Ooit was dit de boottocht van de afdeling Sneek, nu kunnen leden uit heel Friesland mee. Het is echt een vakantiedag, een ontmoetingsdag van Friezen, van Workum tot Dokkum. Ook familieleden ontmoeten elkaar op de boot. Het leukste vind ik het varen door sloten en kanalen. Daar hoor je veel verhalen over vroeger. ‘Op die boerderij ben ik geboren.’ Of: ‘Kijk, dat is het lokaal van mijn vijfde klas.’ We gaan ook aan wal. Wie niet goed ter been is, blijft op de boot. De laatste jaren hadden we mooi weer, dan is het ook lekker op het dek.” Dit jaar is de boottocht op 27 augustus. De route loopt langs Sloten en Balk.

> Meer informatie in it SkeakeltsjeOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!