Wijziging Mediawet

Op dinsdag 26 mei is de Wijziging Mediawet in het wetgevingsoverleg behandeld. KBO-PCOB heeft op de nota van minister Slob gereageerd in samenwerking met diverse andere organisaties, zoals Ieder(in) en Bartiméus.

Voor ruim twee miljoen mensen is het audiovisuele media-aanbod nu nog onvoldoende toegankelijk. De wijziging van de Mediawet is voor hen het moment om hier verbetering in aan te brengen. Op grond van artikel 7 van de Europese richtlijn over toegankelijkheid van audiovisueel media-aanbod vragen de organisaties daarom de wet aan te passen en in de wet concrete en duidelijke kwaliteitseisen op te nemen voor toegangsdiensten.

De complete brief leest u hier.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!