Wijziging inkomensgrenzen huurtoeslag

Vanaf 1 januari 2020 is er een wijziging in de huurtoeslag. De maximale inkomensgrenzen zijn vervallen. Bij een stijging van uw inkomen wordt de toeslag voortaan geleidelijk afgebouwd. Zo verliest u niet direct meer het recht op huurtoeslag na een kleine inkomensstijging. De geleidelijke overgang is iets waar KBO-PCOB zich altijd voor heeft hardgemaakt.

Door deze wijziging kunnen ook huurders met een inkomen iets boven de huidige maximale inkomensgrenzen voortaan huurtoeslag aanvragen. Wat betekent dit voor u? Op de site van de Belastingdienst kunt u berekenen of u voor 2020 in aanmerking komt voor huurtoeslag.

  • Hier kunt u een proefberekening maken

Bent u al huurtoeslagontvanger en blijft uw inkomen gelijk? Dan verandert er voor u niets.

Woont u in een sociale huurwoning? Dan gelden de maximale inkomensgrenzen mogelijk nog wel. Corporaties moeten namelijk op grond van de Woningwet passend toewijzen.

Meer informatie

Een overzicht van de huurprijsgrenzen en de grenzen voor passend toewijzen zijn te vinden op de site van de Rijksoverheid. Hier vindt u ook meer informatie over het nieuwe inkomensbereik per 2020.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!