Wetenschappelijk onderzoek levenstestamenten

Een levenstestament is een document waarin financiële, medische of persoonlijke wensen worden vastgelegd. Daarbij wordt ook vaak een vertegenwoordiger of gevolmachtigde benoemd die deze wensen gaat uitvoeren als iemand dat zelf niet meer kan. KBO-PCOB vindt het levenstestament daarom een goed middel om bijvoorbeeld financieel misbruik te voorkomen. Onderzoekers van de Vrije Universiteit en het NSCR zijn benieuwd naar de ervaringen van mensen met het levenstestament.

Deelnemen aan “Het levenstestament in de praktijk”

Heeft u, of heeft een van uw familieleden recent of al wat langer geleden een levenstestament opgesteld? Bent u als gevolmachtigde of vertegenwoordiger aangewezen? Dan komen de onderzoekers graag in contact met u.

Wilt u meer informatie, kijk dan op deze pagina.

Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met Rieneke Stelma-Roorda (Onderzoeker faculteit Rechten van de Vrije Universiteit in Amsterdam) door een email te sturen naar h.n.roorda@vu.nl of te bellen met 06-83457462.

Twijfelt u over deelname, of weet u niet zeker of u onder onze doelgroep valt? Neem dan ook gerust contact op.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!