Aandacht voor brandpreventie en veilig internetten in Week van de Veiligheid

De tweede week van oktober is het Week van de Veiligheid. Brandpreventie en veilig internetten staan deze week bij KBO-PCOB extra in de aandacht. Met informatie, tips en een fraudecafé helpen we senioren om zich veilig te voelen.

Landelijk staat de Week van de Veiligheid in het teken van heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en is altijd het gevolg van een criminele activiteit zoals een inbraak, overval of (lading)diefstal. KBO-PCOB kiest ervoor om aandacht te besteden aan brandpreventie. In de oktobereditie van het Magazine van KBO-PCOB staat een informatief artikel over brandveiligheid en het belang van een vluchtplan. En lees ook handige tips om brand te voorkomen.

Fraudecafé

Daarnaast is er aandacht voor veilig internetten en cybercrime. Donderdag 10 oktober organiseerde KBO-PCOB we samen met het CCV een Fraudecafé. Deelnemers deelden ervaringen over internetfraude en kregen tips om risico’s te verkleinen. Meer informatie over cybercriminaliteit vindt u in ons speciale dossier. Daar kunt u ook video’s bekijken over dit onderwerp.