Waai eens aan bij iemand die bezoek kan gebruiken

Seniorenorganisatie KBO-PCOB roept augustus uit tot de “Aanwaaimaand”. Aan alle Nederlanders is de oproep om extra om te kijken naar degenen die alleen zijn en misschien wel wat aandacht kunnen gebruiken.

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Dat kan heel dicht bij zijn: een buurman, een familielid of een bekende uit het verenigingsleven die nu weinig om handen heeft. Nu de zomervakanties zijn begonnen, zijn er senioren die het contact met anderen missen. De kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, de huishoudelijke hulp is ook vrij. Waai eens aan en knoop een praatje aan.”

Aftrap Aanwaaimaand

De aftrap van de actie vond plaats in Huizen. In de ochtend waaide Manon Vanderkaa, in samenwerking met PCOB-afdeling Huizen, aan bij verschillende senioren en deelt aan hen de speciale ‘aanwaaier’ uit: een waaier die meteen voor verkoeling zorgt bij de stijgende temperaturen. Plaatselijke KBO- en PCOB-afdelingen gaan vanaf augustus deze aanwaaiers uitdelen tijdens bezoekjes aan senioren die zelfstandig wonen.

Zomerbellijn

Ook bestaat er voor senioren die om een praatje verlegen zitten de mogelijkheid om de KBO-PCOB Zomerbellijn te bellen. Vanderkaa: “Mensen voelen zich in de zomerperiode snel eenzaam, zijn door corona in een isolement geraakt of willen gewoon even tegen iemand aan praten. Voor deze mensen hebben we de Zomerbellijn in het leven geroepen.”

De KBO-PCOB Zomerbellijn is op maandag tot en met donderdag van 10 uur tot 13 uur te bereiken op 030 3400 680.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!