Videobellen met de Belastingdienst

Sinds begin oktober is het mogelijk om te videobellen met de Belastingdienst. Naast langskomen op het belastingkantoor, bellen of online contact, wil de Belastingdienst op deze manier de bereikbaarheid vergroten.

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte of bij het aanvragen van zorg- of huurtoeslag of een betalingsregeling, kan voortaan zelf een video-belafspraak inplannen met de Belastingdienst. Na het maken van een afspraak, stuurt de Belastingdienst een mail met daarin een beveiligde link. Door hierop te klikken komt de videoverbinding automatisch tot stand. Het is dus niet nodig om een apart programma te downloaden.

Toevoeging aan dienstverlening
Met het videobellen zegt de Belastingdienst aan te sluiten bij de behoefte van mensen om zelf te kunnen kiezen hoe ze contact willen hebben. ‘Laagdrempelig bereikbaar en toegankelijk zijn voor alle burgers, staat voorop’, zegt Bjorn Meijer, unitdirecteur van de Belastingdienst. ‘Videobellen is een waardevolle toevoeging op onze bestaande fysieke en online kanalen.’

Afspraak maken
Een afspraak maken voor een video-belafspraak kan via belastingdienst.nl/videobellen of door te bellen met de BelastingTelefoon (0800 0543). Bij het inplannen van de afspraak vraagt de Belastingdienst om uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Behoefte aan videobellen
Uit onderzoek blijkt dat 65 tot 80-jarigen videobellen relatief minder interessant vinden dan andere doelgroepen (23% ten opzichte van 30% gemiddeld). Van de mensen in deze leeftijdsgroep die videobellen wel interessant vinden, waardeert 26% deze nieuwe mogelijkheid omdat ze kunnen zien met wie van de Belastingdienst ze spreken. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 1.800 inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder in juli 2023.