Vergeet kwetsbare patiënt niet bij coronavaccin

Mensen met een beperking, chronische aandoening of een verhoogd gezondheidsrisico moeten net als mensen uit de zorg, onderwijs en andere vitale beroepen voorrang kunnen krijgen op een vaccin tegen corona. Zodra er een vaccin beschikbaar komt dataantoonbaar veilig is voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico moeten zij als eersten de mogelijkheid krijgen gevaccineerd te worden.

Dat schrijven KBO-PCOB, de Patiëntenfederatie, Ieder(in), Mind en een groot aantal bij hen aangesloten organisaties in een oproep aan het kabinet. De boodschap in het manifest: zorg dat kwetsbare mensen niet buiten de boot vallen als er een vaccin tegen corona is. De organisaties willen dat bij een coronavaccin dezelfde spelregels gelden als bij de griepprik.

Het hele manifest leest u hier.

 

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!