Vaccinatiegraad zorgpersoneel moet nog hoger

De vaccinatiegraad onder ziekenhuismedewerkers is dit griepseizoen bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar: van 13% vorig jaar tot 24% nu. KBO-PCOB is blij dat zorgpersoneel in grotere getale gehoor heeft gegeven aan de oproep tot vaccinatie en de intensieve campagne die afgelopen najaar gevoerd is. Maar er kan nog meer bij.

Directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa: “Wij hebben zorgpersoneel – van ziekenhuis tot thuiszorgmedewerker – voorafgaand aan het griepseizoen al opgeroepen zich te vaccineren. Dat scheelt echt een hele hoop ellende. Voor jezelf, maar zeker voor de soms kwetsbare patiënt. Ook kunnen we er taferelen die we vorig jaar geregeld zagen in ziekenhuizen – ziekenhuizen vol patiënten met ernstige complicaties door de griep, opnamestops en veel ziek personeel – mee verminderen.”

Percentage moet omhoog

Maar met 24% is de vaccinatiegraad echter nog altijd laag, vindt KBO-PCOB. In het buitenland kiest een veel groter deel van het zorgpersoneel voor de prik, soms wel 75 procent. Manon Vanderkaa: “Er is beslist nog werk aan de winkel. We moeten ook dit jaar zorgpersoneel er opnieuw van overtuigen de griepprik te gaan halen. Je voorkomt er echt vermijdbare sterfte mee.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!