Uitstel belastingaangifte

In maart heeft KBO-PCOB bij het kabinet aangedrongen op generiek uitstel voor belastingaangifte tot 1 september. We hebben deze oproep meerdere keren herhaald bij zowel het kabinet als bij de Tweede Kamer.

Vanmiddag ontvingen we het bericht van de Belastingdienst over uitstel van belastingaangifte. Mogelijk heeft u dit bericht ook rechtstreeks ontvangen van de belastingdienst.

We begrijpen dat dit bericht voor veel vrijwilligers in de belastingservice laat komt en dat in veel gevallen de belastingaangifte inmiddels gedaan zal zijn. Toch zijn we blij dat we gehoor hebben gekregen.

Het bericht van de Belastingdienst luidt als volgt:

 

Beste relatie,

Het zijn bijzondere tijden, voor ons allemaal. Ondanks alles hebben miljoenen burgers en ondernemers hun aangifte al gedaan en dat is fijn. Maar door de coronacrisis kan mogelijk niet iedereen dit op tijd doen.

Automatisch uitstel
Elk jaar helpt u mensen bij het doen van aangifte. De mensen die u helpt, hebben een DigiD-machtigingscode: een code die u machtigt om namens hen aangifte te doen.

De hulp bij aangifte kon door de coronacrisis op veel plekken niet doorgaan. We begrijpen dat het voor mensen die hier normaal gesproken gebruik van maken moeilijk is om de aangifte (op tijd) te doen. Daarom krijgen mensen die een DigiD-machtigingscode hebben én nog geen aangifte hebben gedaan automatisch uitstel tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. In mei ontvangen zij bericht van ons. In de bijlage vindt u deze brief.

Uitzonderingen
Dit automatisch uitstel geldt niet voor:

ondernemers;

mensen die al uitstel hebben aangevraagd;

mensen die al aangifte hebben gedaan;

mensen die geen uitnodiging tot het doen van aangifte hebben gekregen.

Kijk op belastingdienst.nl/aangifte voor meer informatie.

Zelf uitstel aanvragen
Tot 1 mei is het mogelijk om aangifte te doen. Lukt het niet om dit samen met of namens uw cliënt op tijd te doen? En krijgt uw cliënt geen automatisch uitstel? Dan moet uw cliënt voor 1 mei zelf uitstel aanvragen op Mijn Belastingdienst of via de BelastingTelefoon. U leest hier hoe dat werkt.

Hebt u vragen? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijkdienstverleners@belastingdienst.nl of neem contact op met uw relatiebeheerder.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!