Twee jaar na roep om herwaardering ouderen wordt pact Waardig Ouder Worden officieel kabinetsbeleid

Samen met ChristenUnie en Omroep MAX heeft KBO-PCOB een mooie mijlpaal te vieren: het pact Waardig Ouder Worden wordt na twee jaar officieel kabinetsbeleid.

Twee jaar geleden riepen de drie organisaties op tot herwaardering van ouderen, ze sloten daartoe het pact Waardig Ouder Worden, waaronder tal van anderen – organisaties en individuele Nederlanders – hun handtekening zetten. In de afgelopen twee jaar is het denken radicaal gekanteld. Dat resulteerde al in een bedrag van €180 miljoen dat het kabinet uitgeeft om ouderen uit hun maatschappelijk isolement te halen. En nu wordt het pact ook officieel kabinetsbeleid. Een mijlpaal om trots op te zijn.

“Iedereen beseft dat we de samenleving anders moeten inrichten”, zegt directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa maandag 25 februari in een groot artikel in dagblad Trouw. “Ouderen hebben hun kwetsbaarheid en hun kracht. Net als ieder mens. Alleen zien we die kracht niet altijd.”

Lees het artikel over Waardig Ouder Worden in Trouw

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!