Tussenstand Petitie: ruim 40 duizend handtekeningen voor aanpassen pensioenwet

De afgelopen weken is de petitie die vraagt om aanpassing van de nieuwe pensioenwet al meer dan 40.000 keer ondertekend. Een prachtig aantal, maar het mogen er nog wel meer worden! Heeft u nog niet getekend? Doe dat dan nu, zodat KBO-PCOB  (samen met ANBO/Koepel Gepensioneerden/NOOM) in Den Haag nog beter kan opkomen voor uw pensioen.

De petitie is een initiatief van de Seniorencoalitie, bestaande uit de ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM. Met hoe het er nu ligt, kan de Seniorencoalitie onmogelijk instemmen met huidige wetsvoorstel van de pensioenwet. Om tot een koopkrachtig pensioen te komen, zoals die zowel gepensioneerden als werkenden beloofd is, moet het kabinet in ieder geval drie punten veranderen:

  1. Er moet blijvend geïndexeerd kunnen worden
  2. Er moet een eerlijke verdeling van de pensioenpot komen
  3. Senioren(organisaties) moeten nu eens echt mee kunnen praten

Om de argumenten extra kracht bij te zetten is de petitie “Pas de pensioenwet” gestart. Hoe meer handtekeningen, hoe luider onze stem in Den Haag. We roepen daarom al onze leden op de petitie te tekenen. En als u dat heeft gedaan, vraag dan meteen uw partner, buren, collega’s en beste vrienden om dit ook te doen. Want de nieuwe pensioenwet draait niet alleen om de huidige gepensioneerden, ook om de mensen die later met pensioen gaan.

Teken de petitie hier!

Meer informatie is te vinden op pasdepensioenwetaan.nl.