Strijd mee voor een goed pensioen: kom maandag 18 maart naar landelijke actiedag

In heel Nederland wordt maandag 18 maart actie gevoerd voor een goed pensioen. KBO-PCOB sluit zich aan bij die actie en roept senioren in het hele land op ook mee te doen. Samen gaan we voor een duurzaam en solidair pensioenstelsel.

Als seniorenorganisatie weten we het als geen ander: pensioenen worden al jarenlang niet meer geïndexeerd. Voor 2020 en 2021 dreigen zelfs kortingen. Daardoor staat de koopkracht van gepensioneerden al jaren onder druk. En ook het pensioen van werkenden, dat zij nog aan het opbouwen zijn, wordt niet geïndexeerd. Ondertussen schuift de AOW-leeftijd steeds verder op. Zeker voor mensen met een zwaar beroep wordt het zo steeds lastiger om gezond hun pensioen te halen.

Duurzaam en solidair

Dat moet en dat kan anders. KBO-PCOB wil een goed pensioen voor iedereen, voor jong en oud. Daarom hebben we ons aangesloten bij de acties van CNV, FNV en VCP. Samen kunnen we zo de druk op het kabinet opvoeren en komen tot een nieuw, duurzaam en solidair pensioenstelsel met méér ruimte voor indexatie en waarin meer mensen gezond hun pensioen halen.

Kom ook in actie

Wilt u ook een goed pensioen voor iedere generatie? Kom dan samen met ons in actie! Dat kan maandag 18 maart op het Malieveld in Den Haag vanaf 12.00 uur. KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa is ook aanwezig. Ook elders in Nederland vinden bijeenkomsten plaats. Een lijst met actielocaties vindt u hier. Van harte welkom om samen te strijden voor een goed pensioen!

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!