Stoppen AstraZeneca-vaccin wijs besluit, aangepast stappenplan voor thuiszorg nodig

Seniorenorganisatie KBO-PCOB vindt het een wijs besluit dat er voorlopig gestopt wordt met het AstraZeneca-vaccin. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het is verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. Heel veel 60-plussers zitten te springen om een vaccin, en zouden dit middel krijgen. Dus hopelijk is er wel snel een vervangend middel beschikbaar of bewezen dat AstraZeneca veilig is.”

Dat er tijdelijk een stop op AstraZeneca is, heeft ook gevolgen voor medewerkers in de thuiszorg. Zij zouden ook dit middel krijgen. Sturkenboom: “Uit ons Zorgonderzoek blijkt dat veel senioren die thuiszorg ontvangen, bang zijn om via een thuiszorgmedewerker besmet te raken. Wil je er voor deze mensen zijn, dan moeten we snel doorpakken met een ander middel.” KBO-PCOB roep het kabinet daarom ook op om snel met een aangepast stappenplan te komen.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!