Stemmen voor verantwoordingsorgaan pensioenfonds ABP

Pensioenfonds ABP heeft de kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan gepubliceerd. Deze verkiezingen vinden plaats van 4 tot en met 24 april 2022. Gepensioneerden bij het ABP kiezen dan de 13 mensen die namens de gepensioneerden lid zijn van het Verantwoordingsorgaan. Namens KBO-PCOB staat Bart van Wijck op de vierde positie op een gezamenlijke lijst van KBO-PCOB met CNV, ACP en ACOM.

Gebruik uw stemrecht

Het is belangrijk dat leden van KBO-PCOB ,die mogen stemmen voor het ABP-verantwoordingsorgaan, in april gebruik maken van de mogelijkheid om hun stem te laten gelden. En dan bij voorkeur uiteraard op een kandidaat namens KBO-PCOB, zodat KBO-PCOB sterk vertegenwoordigd blijft in het Verantwoordingsorgaan. De komende periode wordt erg belangrijk omdat dan beslissingen worden genomen over de uitvoering van het Nieuwe Pensioencontract. Over de rechten van de gepensioneerden heeft het Verantwoordingsorgaan adviesrechten.

KBO-PCOB’er als kandidaat

Net als bij de vorige verkiezingen neemt KBO-PCOB in CCOOP-verband (Christelijke Centrale van Onderwijs- en Overheidspersoneel) deel aan de verkiezingen. Concreet betekent dit dat KBO-PCOB meedoet met lijst nummer 2 van de kandidatenlijsten voor gepensioneerden. Het is deze gezamenlijke lijst van KBO-PCOB met CNV, ACP en ACOM waarop Bart van Wijck op de vierde plaats staat. Als lid van het huidige Verantwoordingsorgaan brengt Van Wijck de nodige ervaring met zich mee. Ook Jan Veringa (nummer 12) staat op de lijst namens KBO-PCOB.

Verder staan de KBO-PCOB leden Gery Gorter en Cees Sprong op de kandidatenlijst namens CNV.

13 leden namens pensioengerechtigden

In totaal zal het nieuwe Verantwoordingsorgaan bij het ABP vanaf 1 juli 2022 48 leden tellen, waarvan 13 leden namens pensioengerechtigden, 19 leden namens werknemers (of: deelnemers) en 16 leden namens werkgevers.

-> Voor meer informatie, lees ook het nieuwsbericht ABP VO-verkiezingen: kandidatenlijsten vastgesteld

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!