Slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen uitgelicht op congres

Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Wat werkt wel en wat werkt niet? En wat is de keerzijde van deze nieuwe technologie? Helpt technologie ook tegen eenzaamheid? Dit en andere onderwerpen komen donderdag 23 mei uitvoerig aan bod tijdens een landelijk congres over nieuwe technologie die kan helpen bij het langer thuis wonen.

Vrijwilligers van KBO-PCOB zijn betrokken bij verschillende workshops en directeur Manon Vanderkaa spreekt tijdens de plenaire afsluiting. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Hugo de Jonge opent het congres. Oud-eurocommissaris Digitale Agenda en lid  van het Aanjaagteam Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Neelie Kroes geeft haar visie op de rol van technologie in de vergrijzende samenleving.

Coalities

Deelnemers zullen na afloop uitgedaagd worden om vervolg te geven op het thema. Dat gebeurt door middel van verdieping en het sluiten van coalities gericht op het verder implementeren van slimme oplossingen voor thuis. KBO-PCOB staat hier natuurlijk volledig voor open.

Het congres vindt plaats in Rotterdam en is vanwege grote belangstelling volledig volgeboekt.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!