Seniorenorganisaties vragen op Valentijnsdag aandacht voor een bijzonder koppel

Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, vragen de gezamenlijke seniorenorganisaties aandacht voor een koppel dat na ruim 40 jaar bruut uit elkaar dreigt te worden gehaald door het kabinet Rutte IV: AOW en het minimumloon.

Met een Valentijnskaart op zak gaan KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM op 14 februari naar Den Haag en vragen aan de Haagse politici om wat liefde voor de senioren te tonen. Ook u kunt uw genegenheid kenbaar maken. Deel ook de digitale kaart op social media met de hastag #OntkoppelDitKoppelNiet!

Koppel

Al sinds 1980 zijn de AOW en het minimumloon onlosmakelijk met elkaar verbonden. Stijgt het minimumloon, dan stijgt de AOW gelijkwaardig mee. Maar het koppel moet na vier decennia uit elkaar. Het minimumloon gaat met 7,5 procent extra omhoog, maar aan AOW’ers gaat die eenmalige stijging voorbij. Zij blijven alleen achter. Dat is onverteerbaar voor KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, ANBO en NOOM.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer debatteert dinsdag 15 februari over de regeringsverklaring. De seniorenbonden roepen de leden van de Eerste Kamer in een brief op zich duidelijk uit te spreken tegen de ontkoppeling. Want de voorgestelde compensatie is volstrekt onvoldoende.

–> Lees ook onze andere nieuwsberichten rondom de AOW

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!