Seniorencoalitie komt met visiedocument ouderenbeleid

Senioren vormen een onmisbare schakel in de samenleving. Ze leveren een grote bijdrage als vrijwilliger, mantelzorg en kinderopvang. Ook werken veel ouderen nog langer door na hun pensioengerechtigde leeftijd. Het is daarom ook belangrijk dat we blijven investeren om te zorgen dat mensen goed en vitaal ouder kunnen worden en zo actief en betrokken kunnen blijven.

Om dit te benadrukken heeft de Seniorencoalitie, bestaande uit KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM, een visie naar de Vaste Kamercommissie van VWS gestuurd die de partijen mogen gebruiken voor het hoofdlijnendebat met ministers Kuipers en Helder en staatssecretaris Van Ooyen.

Visie

De komende jaren zal het aantal senioren alleen maar stijgen. Om dat in goede banen te leiden, moet er nu echt actie ondernomen worden, en de gezamenlijke seniorenorganisaties denken daar graag in mee. Om een voorzet te doen, presenteert de Seniorencoalitie een visie met daarin een aantal punten die bijdragen aan een toekomst bestendige ouderenbeleid.

Er moet aandacht zijn voor:

  • Minder loketten en meer zorg in de wijk
  • Inzet op digitale technologie
  • Aandacht voor preventie voor ouderen
  • Meer aandacht voor groepen senioren met een lage sociaaleconomische status.
  • Meer passende seniorenwoonvormen in leefbare wijken
  • Niet praten over senioren, maar met senioren

Met senioren

Ouderen zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Zeggenschap en medezeggenschap horen daarbij. Het is dan ook belangrijk dat dit kabinet echt gaat inzetten op een integraal ouderenbeleid. Niet vanuit zorg, maar vanuit wonen, welzijn en wijken samen. Nu is het tijd dat met de senioren woorden worden omgezet naar daden!

–> Lees hier het uitgebreide visiedocument

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!